Sin poznatog Pelea mora u zatvor

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena Pelea, Edinho (46) predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio kako mora u zatvor na skoro 13 godina zbog pranja novca zarađenog trgovinom drogom.

Svijet 25.02.2017 | 12:20
Sin poznatog Pelea mora u zatvor
Edinho ili punim imenom Edson Cholbi do Nascimento u junu 2014. godine osuđen je na 33 godine zatvora zbog pranja novca za narko-mafiju.

On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, premda je priznao kako je zavisnik. Njegovi advokati su uložili žalbu koja je djelimično prihvaćena pa je Edinhu smanjena kazna na 12 godina i 10 mjeseci.

"Ljut sam i frustriran. Trebali su me osloboditi jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, premda ne postoji niti jedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu bilo je moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao", kazao je Edinho.

Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsotti, poznatiji kao Naldinho, koji je takođe osuđen na 33 godine zatvora.

Edinho je bivši fudbaler, koji je posljednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu kojeg je proslavio njegov otac.

Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka.

Edinho je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dvije kćerke. U drugom braku je dobio blizance, sina i kćer, a iz vanbračnih veza ima još dvije kćeri.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar