Ф1: Мекларен у старим бојама за нове успјехе!

Екипа Мекларен представила је нови болид МЦЛ32 и вратила се коренима са почетака у Формули 1, када су њени аутомобили били офарбани у наранџасто, црно и бело.

Остали спортови 25.02.2017 | 10:15
Ф1: Мекларен у старим бојама за нове успјехе!
Наранџасту боју одабрао је оснивач Мекларена Брус Мекларен шездесетих година прошлог века, а и прва победа те екипе у Формули 1 изборена је у наранџастом болиду 1968. године.

Од седамдесетих до деведесетих година прошлог века Мекларенови болиди су пре свега због спонзорских уговора били црвено-бели, а од недавно су били у тамно сивој боји. Сада је болид наранџасто-црни, док је бела боја корпоративног бренда Хонда, која екипу снабдева моторима.

Нова боја представља почетак нове ере у Мекларену, после одласка директора екипе Рона Дениса.

"Лепо је видети Мекларенову боју. Ово је дефинитивно најлепши болид који сам возио у последњих 16 година. Са новим правилима болиди изгледају спектакуларно и радујем се. Болиди су секси када су брзи, па видећемо шта ће бити", рекао је возач Мекларена Фернандо Алонсо, који ће ове године возити 16. сезону у Формули 1.

"Ово је важна година за нас. За нас су 2015. и 2016. година биле тешке, а ове године се надамо да ћемо се вратити на место које нам припада. Не треба ништа да обећавамо нашим навијачима ни себи, само да радимо напорно, да обавимо добро тестирања са много пређених километара. Али, данас смо овде јер верујемо да можемо да побеђујемо", додао је двоструки светски првак.

Осим Алонса за Мекларен ће возити и Белгијанац Стофел Вандорн.

Нови извршни директор Мекларена Зек Браун рекао је да је екипа променила боју болида на захтев навијача и да је циљ екипе "да поново побеђује".

Мекларен није победио у трци Формуле 1 још од 2012. године. Екипа није остварила добре резултате од 2015. године, откако је почела да сарађује са Хондом, а Алонсо и Џенсон Батон су прошле сезоне у више наврата критиковали болид.

Мекларен је прошле године заузео шесто место у конкуренцији конструктора.

Нова сезона Ф1 почиње 26. марта Великом награде Аустралије у Мелбурну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар