Ранијери: Нажалост, мој сан је умро!

Бивши менаџер Лестер Ситија Клаудио Ранијери каже да је заједно са отказом који је добио умро и његов сан.

Фудбал 26.02.2017 | 19:00
Ранијери: Нажалост, мој сан је умро!
Италијан је отпуштен од стране челника клуба са 'Кинг Пауер' стадиона, свега девет месеци после сензационалног освајања титуле у Премијер лиги, прве у историји клуба.

Такође, у свом првом наступу у Лиги шампиона, 'Лисице' имају и активан резултат после првог меча са Севиљом у осмини финала елитног такмичења, пошто су у Андалузији поражене 2:1, па их и минимални тријумф у реваншу води међу осам најбољих тимова Европе.

Лестер игра неупоредиво лошије у актуелној сезони, на 13 мечева до краја Премијер лиге има само бод више од екипа које се налазе у зони испадања, али упркос свему реакције његових колега, као и навијача широм света, говоре да је управа Ситија донела срамну одлуку.

Одлука је још више зачуђујућа када се зна да су водећи људи клуба пре мање од месец дана дали апсолутну подршку италијанском стручњаку, што је и он често истицао у јавности.

С друге стране, медији спекулишу да су се играчи, од којих је управо 'Тинкерман' направио светске звезде, побунили против Ранијерија, на челу са голманом Каспером Шмајхелом и најбољим стрелцем Џејмијем Вардијем, а ФИФА тренер године се у међувремену огласио саопштењем за јавност:

"Мој сан је умро. После еуфорије из прошле сезоне, када смо крунисани шампионима Премијер лиге, све о чему сам сањао било је да останем у Лестеру, клубу који неизмерно волим – заувек. Нажалост, то неће бити случај.

Желео бих да се захвалим својој жени Росани и свим члановима моје породице што ми никада нису ускратили подршку док сам био на клупи Лестера. Моја захвалност иде и за Паола и Андреу (помоћнике, прим. аут) који су ме пратили на овом чудесном путовању. Такође, и Стиву Кутнеру и Франку Гранелу који су ми омогућили да постанем шампион.

Ипак, највише захвалноси дугујем Лестер Ситију. Авантура коју смо проживели била је невероватна и живе ће са мном заувек. Хвала и вама, свим новинарима и медијима широм света, који су нас пратили на нашем путу и са уживањем преносили највећу причу фудбалске историје.

Из дубине срца, још једном хвала свима у клубу, играчима, особљу и свима који су били део онога што смо постигли.

Али, посебна захвалност иде навијачима. Примили сте ме у своја срца од првог дана и заволели сте ме. И ја вас волим. Нико никада неће моћи да нам одузму оно што смо заједно постигли, а надам се да сваког дана размишљате о томе насмејани, као што то и ја чиним.

Било је то време време препуно дивних момената и среће које никада нећу заборавити. Било ми је задовољство и част да с вама будем шампион".

Клаудио Ранијери

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар