Дани Филипа Ђуричића: Само још голман нисам био…!

Надам се повратку у репрезентацију! Српски везиста је после јесени за заборав почео да одбија шансу у Сампдорији и да је користи. . .

Фудбал 26.02.2017 | 17:30
Дани Филипа Ђуричића: Само још голман нисам био…!
Изгледало је да ће Ђенова бити још једна пролазна станица Филипа Ђуричића коју неће памтити по лепом. Слично као Мајнц или Саутемптон где је био на позајмицама из Бенфике и није оставио траг. Летос га је Бенфика опет позајмила. Овога пута Сампдорији и кренуло је прилично лоше…

Ђуричић је шансу да заигра у Серији А добио тек у деветом колу, крајем октобра. И то тако што је ушао са клупе у финишу дербија против Ђенове и одиграо само три минута. Неки играчи би то схватили као увреду…

“Сасвим обрнуто, мени су та три минута била веома важна. Играч и за три минута може да остави траг и утисак. Чак и када ми тренер каже да тренирам као одбрамбени играч, не смета ми. Пре неколико година бих реаговао сасвим другачије. Уместо тога, сада увек покушавам да урадим оно што тренер тражи од мене”, каже Ђуричић за италијанске медије.

На половини сезоне је изгледало као да је и Сампдорија погрешна процена.

“Размишљао сам да одем. До зимске паузе сам имао само 46 минута одиграних у Серији А и један меч у Купу Италије. Причао сам са председником, са тренером, са породицом и менаџером и одлучио да нова промена не би била паметна идеја. И док нисам играо, увек сам слушао шта ми је тренер говорио. На почетку ме “није видео”, али сам знао колико вредим. Неки би у мојој ситуацији престали да тренирају…

Тренер Ђамаполо је почео да цени такав Ђуричићев приступ у другом делу сезоне и Србин је у последњих шест утакмица сваки пут уалзио са клупе. Два пута је добио по цело полувреме. У утакмицама против Милана и Болоње је био један од кључних фактора за промену ситуације на терену. Сампдорија га је откупила од Бенфике у склопу трансфера Педра Переире у Лисабон.

“Против Милана сам играо најбоље јер сам тада имао и највише простора на терену. Играо сам на крилу и имао обавезу да браним бок. Никада нисам доживео сличну утакмицу. Против Каљарија су одбрамбени редови били много збијенији… Циљ ми је да у наставку сезоне имамо континуитет као у претходним утакмицама. Није ми битно да играм пуно, колико ми је битно да играм добро и да помогнем екипи”.

Ако оствари клупске циљеве, следећа амбиција ће бити репрезентативни. Некада је био стандардни члан Орлова. Али неиграње у Бенфики га је коштало и репрезентативног статуса.

“Превелики притисак, превише очекивања. Када ме је Бенфика узела, одмах ми је ставила клаузулу од 40.000.000 евра. Са тим бројкама сам мислио да ће ми бити лакше, а испоставило се да је било теже. Сада размишљам на другачији начин… У Лисабон сам дошао као А репрезентативац Србије, а у Сампдорију отишао као играч Б тима Бенфике. Надам се да ћу ускоро опет добити прилику у репрезентацији Србије иако знам да је потребно време”.

У Сампдорији га је Ђамаполо испробао на скоро свакој позицији у везном реду. Није то више онај исти Филип Ђуричић којег су у Холандији назвали “Балкански Кројф”.

“Скоро све сам играо. Још само голман да будем… Увек је било тако, не само у Сампдорији. Када је Синиша Михајловић био селектор играо сам “лажну деветку”. Био је то мој најбољи период у репрезентацији”. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар