Dani Filipa Đuričića: Samo još golman nisam bio…!

Nadam se povratku u reprezentaciju! Srpski vezista je posle jeseni za zaborav počeo da odbija šansu u Sampdoriji i da je koristi. . .

Fudbal 26.02.2017 | 17:30
Dani Filipa Đuričića: Samo još golman nisam bio…!
Izgledalo je da će Đenova biti još jedna prolazna stanica Filipa Đuričića koju neće pamtiti po lepom. Slično kao Majnc ili Sautempton gde je bio na pozajmicama iz Benfike i nije ostavio trag. Letos ga je Benfika opet pozajmila. Ovoga puta Sampdoriji i krenulo je prilično loše…

Đuričić je šansu da zaigra u Seriji A dobio tek u devetom kolu, krajem oktobra. I to tako što je ušao sa klupe u finišu derbija protiv Đenove i odigrao samo tri minuta. Neki igrači bi to shvatili kao uvredu…

“Sasvim obrnuto, meni su ta tri minuta bila veoma važna. Igrač i za tri minuta može da ostavi trag i utisak. Čak i kada mi trener kaže da treniram kao odbrambeni igrač, ne smeta mi. Pre nekoliko godina bih reagovao sasvim drugačije. Umesto toga, sada uvek pokušavam da uradim ono što trener traži od mene”, kaže Đuričić za italijanske medije.

Na polovini sezone je izgledalo kao da je i Sampdorija pogrešna procena.

“Razmišljao sam da odem. Do zimske pauze sam imao samo 46 minuta odigranih u Seriji A i jedan meč u Kupu Italije. Pričao sam sa predsednikom, sa trenerom, sa porodicom i menadžerom i odlučio da nova promena ne bi bila pametna ideja. I dok nisam igrao, uvek sam slušao šta mi je trener govorio. Na početku me “nije video”, ali sam znao koliko vredim. Neki bi u mojoj situaciji prestali da treniraju…

Trener Đamapolo je počeo da ceni takav Đuričićev pristup u drugom delu sezone i Srbin je u poslednjih šest utakmica svaki put ualzio sa klupe. Dva puta je dobio po celo poluvreme. U utakmicama protiv Milana i Bolonje je bio jedan od ključnih faktora za promenu situacije na terenu. Sampdorija ga je otkupila od Benfike u sklopu transfera Pedra Pereire u Lisabon.

“Protiv Milana sam igrao najbolje jer sam tada imao i najviše prostora na terenu. Igrao sam na krilu i imao obavezu da branim bok. Nikada nisam doživeo sličnu utakmicu. Protiv Kaljarija su odbrambeni redovi bili mnogo zbijeniji… Cilj mi je da u nastavku sezone imamo kontinuitet kao u prethodnim utakmicama. Nije mi bitno da igram puno, koliko mi je bitno da igram dobro i da pomognem ekipi”.

Ako ostvari klupske ciljeve, sledeća ambicija će biti reprezentativni. Nekada je bio standardni član Orlova. Ali neigranje u Benfiki ga je koštalo i reprezentativnog statusa.

“Preveliki pritisak, previše očekivanja. Kada me je Benfika uzela, odmah mi je stavila klauzulu od 40.000.000 evra. Sa tim brojkama sam mislio da će mi biti lakše, a ispostavilo se da je bilo teže. Sada razmišljam na drugačiji način… U Lisabon sam došao kao A reprezentativac Srbije, a u Sampdoriju otišao kao igrač B tima Benfike. Nadam se da ću uskoro opet dobiti priliku u reprezentaciji Srbije iako znam da je potrebno vreme”.

U Sampdoriji ga je Đamapolo isprobao na skoro svakoj poziciji u veznom redu. Nije to više onaj isti Filip Đuričić kojeg su u Holandiji nazvali “Balkanski Krojf”.

“Skoro sve sam igrao. Još samo golman da budem… Uvek je bilo tako, ne samo u Sampdoriji. Kada je Siniša Mihajlović bio selektor igrao sam “lažnu devetku”. Bio je to moj najbolji period u reprezentaciji”. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar