''Ђаво из Маранела'' је лансиран у Ф1 орбиту!

Екипа Ферарија с поносом је презентовала болид за нову сезону који с поносом носи број 70 у имену поводом годишњице постојана Ферари С. п. А. спортске ковнице брзине.

Остали спортови 24.02.2017 | 18:10
''Ђаво из Маранела'' је лансиран у Ф1 орбиту!
Себастијан Фетел и Кими Рајконен су се поновили. Гломазно чудо из Маранела, односно болид под именом „сф 70 х“, настао је као одговор Италијана на нове прописе који редефинишу досадашњу филозофију Ф1 инжењеринга. Како прилике налажу, возило је дизајнирано за удар на Мерцедес АМГ Петронасову доминацију, па се у Ферарију надају да ће баш на годишњицу постојања фабрике моћи да кажу збогом инфериорном статусу екипе. Маурицијо Аривабене је с тим у вези уверен да је 70 година Ферари С.п.А. корпорације датум који се достојанствено, односно с победама мора да се обележи.

Ф1 аналитичари анализирају ново возило Ферарија као визуелног наследника прослогодишњег болида. Предњи део, односно нос болида делује готово непромењено. Попут Заубера, али и екипе Реноа и Ферари има такозвано ајкулино перо на поклопцу мотора, али је облик бочних усисника иновативан. Интересантно је да Ферари на крају такозваног ајкулиног пера има интересантно изведена два аеродинамичка завршетка.

Потребно је рећи да је Фераријев перископ усисник нешто мањи од  Зауберовог. То имплицира да је нова коњица из Маранела са појачаном снагом решена тако да обезбеди стабилније, односно боље хлађење без потребе усисавања додатног ваздуха.

Болид је црвене боје, али сада нема више црне фарбе на задњем делу. Задње крило је бело исто као и аеродинамичко ајкулино перо.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар