''Đavo iz Maranela'' je lansiran u F1 orbitu!

Ekipa Ferarija s ponosom je prezentovala bolid za novu sezonu koji s ponosom nosi broj 70 u imenu povodom godišnjice postojana Ferari S. p. A. sportske kovnice brzine.

Ostali sportovi 24.02.2017 | 18:10
''Đavo iz Maranela'' je lansiran u F1 orbitu!
Sebastijan Fetel i Kimi Rajkonen su se ponovili. Glomazno čudo iz Maranela, odnosno bolid pod imenom „sf 70 h“, nastao je kao odgovor Italijana na nove propise koji redefinišu dosadašnju filozofiju F1 inženjeringa. Kako prilike nalažu, vozilo je dizajnirano za udar na Mercedes AMG Petronasovu dominaciju, pa se u Ferariju nadaju da će baš na godišnjicu postojanja fabrike moći da kažu zbogom inferiornom statusu ekipe. Mauricijo Arivabene je s tim u vezi uveren da je 70 godina Ferari S.p.A. korporacije datum koji se dostojanstveno, odnosno s pobedama mora da se obeleži.

F1 analitičari analiziraju novo vozilo Ferarija kao vizuelnog naslednika proslogodišnjeg bolida. Prednji deo, odnosno nos bolida deluje gotovo nepromenjeno. Poput Zaubera, ali i ekipe Renoa i Ferari ima takozvano ajkulino pero na poklopcu motora, ali je oblik bočnih usisnika inovativan. Interesantno je da Ferari na kraju takozvanog ajkulinog pera ima interesantno izvedena dva aerodinamička završetka.

Potrebno je reći da je Ferarijev periskop usisnik nešto manji od  Zauberovog. To implicira da je nova konjica iz Maranela sa pojačanom snagom rešena tako da obezbedi stabilnije, odnosno bolje hlađenje bez potrebe usisavanja dodatnog vazduha.

Bolid je crvene boje, ali sada nema više crne farbe na zadnjem delu. Zadnje krilo je belo isto kao i aerodinamičko ajkulino pero.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar