С. Кореја: Кина игра како Америка свира

Сјеверна Кореја критиковала је данас Кину тврдећи да та земља "игра како Америка свира", након што је Пекинг прошле недјеље забранио увоз сјевернокорејског угља, неколико дана послије најновијег лансирања ракете које је лично надзирао лидер Ким Џон-Ун.

Свијет 24.02.2017 | 14:00
С. Кореја: Кина игра како Америка свира
Сјевернокорејска званична новинска агенција КЦНА објавила је данас текст у којем оштро критикује потез Пекинга, који је обуставом увоза угља до краја године лишио Пјонгјанг значајног прилива девиза, преноси АФП.

"Та земља, која себе представља као велику силу, игра како свирају САД. Без оклијевања је предузела нехумане кораке као што је потпуна блокада спољне трговине", истиче КЦНА.

Сјевернокорејска агенција примећује да су "исправни гласови" тај потез осудили, док "непријатељске снаге узвикују ''браво".

У тексту се каже и да је "крање дјетињасто" мислити да ће Пјонгјанг обуставити своје програме нуклеарног наоружања и интерконтиненталних балистичких ракета ако остане без нешто новца.

"Сјевернокорејски научници и техничари на томе раде неуморно", додаје агенција.

Кина је у петак саопштила да Пекинг и Пјонгјанг остају "пријатељски сусједи", али је поновила своје противљење нуклеарним амбицијама Пјонгјанга.

Пекинг је увоз угља из Сјеверне Кореје обуставио неколико дана након што је Пјонгјанг лансирао ракету што су многи видјели као прво показивање снаге Сјеверне Кореје новом предсједнику САД Доналду Трампу, подсјећа француска агенција.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хасан

24.02.2017 14:30

Овај гинг бонг и Ивица Дациц пуно слице један другом.Као да су два брата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

24.02.2017 14:57

Љут је као рис.