Видео, На данашњи дан - Дерби који се не заборавља: Звезда - Партизан 2:4!

Сад нек освоје титулу ако их није срамота, требало је да буде 0:9! На данашњи дан пре тачно 10 година црно-бели остварили једну од највећих победа на Маракани, чекану пуних 11 година, а Лола Смиљанић "бриљирао" пред новинарима као никад на терену. . .

Фудбал 24.02.2017 | 12:00
Видео, На данашњи дан - Дерби који се не заборавља: Звезда - Партизан 2:4!
Субота 24. фебруар 2007, датум који навијачи Партизана и Црвене звезде не заборављају, а прошло је, ево читавих 10 година. Ови први јер су њихови мезимци доживели један од најтежих пораза код куће у историји дербија – гарниран оним чувеним изјавама Милана Смиљанића после утакмице - а ови други јер су коначно, после шест година поста, успели да савладају вечитог ривала. Први пут на Маракани од 1996... 

Звезда са Душком Бајевићем на клупи ушла је у 128. окршај против Партизана са чак 12 бодова предности и сигурно је газила ка титули. Црно-бели предвођени Мирославом Ђукићемиграли су јако леп фудбал и били силно мотивисани да у директном окршају са највећим ривалом покажу да не заслужују толики заостатак. И показали су то. У једној неравноправној борби са тотално декадентним ривалом, момци из Хумске заличили су на прави Парни ваљак и подсетивши на нека давна времена када су тај надимак и добили, почистили будућег шампиона са терена – 4:2. 

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Гај, В. Ђорђевић, Анђелковић, Кастиљо, Герогијев, Миловановић, Короман, Бурзановић, Ђокић. Партизан: Краљ, Рукавина, Бајић, Михајлов, Ломић, Смиљанић, Малетић, Томић, Н. Маринковић, Ђ. Лазић, Ж. Лазетић.  



Гости из Хумске повели су поготком дебитанта Михајлова у 40. минута. Звезда изједначила из јединог од ретких "крштених" напада за тих 90 минута преко Кастиља, а онда је кренула црно-бела олуја. Бранимир Бајић - 1:2, Небојша Маринковић - 1:3, Жарко Лазетић - 1:4. Партизан као у трансу – Црвена звезда у тоталном распаду какав се није виђао често на Маракани. У финишу меча Лазетић пропушта сјајну шансу да "петардира" Бајевићеву чету.Бурзановићев гол за коначних 2:4 у последњим тренуцима меча био је слаба утеха домаћину и његовим навијачима. 

Мали шоу Лоле Смиљанића у прес-центру нашег највећег стадиона само је долио уље на ватру. Смиљанић је за микрофоном доминирао као никад на терену...

"Мени је ово сасвим нормално, ништа ново. Ја сам мислио да ћемо их 5:0 победити. Имали су среће што су само четири гола примили. Било је још шанси, нисмо их искористили... Без обзира на то, мислим да смо овај стадион и ово све овде затворили. Показали смо ко смо и шта смо. Да имамо карактер, да имамо срце које смо оставили на терену. Црвена звезда сад нека освоји титулу ако хоће. Ако је није срамота, наравно".



На новинарско питање зашто би црвено-беле требало да буде срамота Смиљанић је "образложио":

"Зашто треба да их буде срамота? Зато што је данас требало да буде 0:9. Али добро... Све сте видели, 2:4 на њиховом стадиону... Овако понизити Звезду не сећам се да је успела било која друга екипа. Не само у дербију, било када. Толико, немам шта више да причам".          

Лола је још тврдио да његова генерација више никада неће изгубити од Звезде, али све те изјаве обиће му се о главу убрзо. Од пет наредних дербија црвено-бели добиће три, уз два ремија... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар