Усвојен нацрт буџета у Брчком

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас на ванредној сједници Нацрт буџета за 2017. годину, с приходима и расходима уравнотеженим са 192 милиона марака и упутила га у скупштинску процедуру, саопштио је градоначелник Синиша Милић.

Босна и Херцеговина 23.02.2017 | 17:24
Усвојен нацрт буџета у Брчком
Влада је истовремено усвојила и закључке: неопходно је, поред осталог, у свим одјељењима и службама детаљно анализирати приходе и бруто плате које су у расходима буџета позициониране са 74 милиона марака.

„Очекујем од свих чланова Владе врло озбиљан и темељан приступ великој обавези да се договорени послови обаве на вријеме и гдје год је то могуће предложе уштеде, како би увећали капитална улагања што од нас, поред осталог, очекују и грађани“, рекао је градоначелник Милић.

Материјални трошкови планирани су са 32, а грантови са 73 милиона марака гдје, према оцјени чланова Владе и Дирекције за финансије, има пуно простора за рационалније понашање.

„Сматрам да су захтјеви из одјељења за око 20 милиона марака већи од реалних потреба, а односе се прије свега на бруто плате и накнаде,
те нарочито грантове који су стварно превелики“, оцијенио је директор Дирекције за финансије Мато Лучић.

Скупштина ће, очекује се, на првом засиједању почети расправу о буџету и упутити га у јавну расправу. Градоначелник Милић очекује усвајање најкасније у априлу, а дотле је, одлуком претходног сазива, обезбијеђено привремено финансирање свих корисника.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар