Usvojen nacrt budžeta u Brčkom

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas na vanrednoj sjednici Nacrt budžeta za 2017. godinu, s prihodima i rashodima uravnoteženim sa 192 miliona maraka i uputila ga u skupštinsku proceduru, saopštio je gradonačelnik Siniša Milić.

Bosna i Hercegovina 23.02.2017 | 17:24
Usvojen nacrt budžeta u Brčkom
Vlada je istovremeno usvojila i zaključke: neophodno je, pored ostalog, u svim odjeljenjima i službama detaljno analizirati prihode i bruto plate koje su u rashodima budžeta pozicionirane sa 74 miliona maraka.

„Očekujem od svih članova Vlade vrlo ozbiljan i temeljan pristup velikoj obavezi da se dogovoreni poslovi obave na vrijeme i gdje god je to moguće predlože uštede, kako bi uvećali kapitalna ulaganja što od nas, pored ostalog, očekuju i građani“, rekao je gradonačelnik Milić.

Materijalni troškovi planirani su sa 32, a grantovi sa 73 miliona maraka gdje, prema ocjeni članova Vlade i Direkcije za finansije, ima puno prostora za racionalnije ponašanje.

„Smatram da su zahtjevi iz odjeljenja za oko 20 miliona maraka veći od realnih potreba, a odnose se prije svega na bruto plate i naknade,
te naročito grantove koji su stvarno preveliki“, ocijenio je direktor Direkcije za finansije Mato Lučić.

Skupština će, očekuje se, na prvom zasijedanju početi raspravu o budžetu i uputiti ga u javnu raspravu. Gradonačelnik Milić očekuje usvajanje najkasnije u aprilu, a dotle je, odlukom prethodnog saziva, obezbijeđeno privremeno finansiranje svih korisnika.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar