Видео - Херој: Први пут видио снег, а трчи крос-кантри!

Адријан Солано из Венецуеле можда је најгори такмичар у крос-кантрију свих времена, али је његова прича изузетно занимљива.  Скијаш из Венецуеле ће вам улепшати дан! Гледали смо чувеног пливача кога су назвали "Јегуља", а сад имамо још једног хероја - на снегу! Погледајте и насмејте се!

Остали спортови 25.02.2017 | 10:45
Видео - Херој: Први пут видио снег, а трчи крос-кантри!
Солано је дошао на Светско првенство у овом спорту које се одржава у финском Лахтију, а да у животу није видео снег уживо.

Он је при сваком покушају да стане на скије падао, никако није успевао да се снађе на снегу и, иако му воље није мањкало, мучио се да одржи равнотежу.

Ипак, то га није демотивисало – чак 38 минута каснио је за првопласираним, али је завршио трку.

Интересантно је то да је пре Свјетског првенства Солано покушао да уђе у Шведску како би обавио припреме пред Свјетско првенство у Финској, али су га депортовали одмах по уласку у државу, јер су сматрали да се ради о илегалном имигранту.

“Када сам 19. јануара стигао у Париз, објаснио сам им да идем у Шведску да тренирам. Нису ми веровали да скијам у Венецуели. Рекао сам им да тренирам на точковима. Имао сам само 28 евра у џепу и полиција ме је оптужила да покушавам да емигрирам јер је ситуација у мојој држави лоша”, рекао је Солано.

Сцене из Лахтија јесу комичне, али овај храбри момак је ипак освојио срца многих љубитеља спорта.

“Иако не познајем снег и нисам имао прилике да тренирам овде, дајем све од себе. Можда сам пао много буде, али оно што се рачуна јесте да сам увек устајао. Изгубио сам месец дана тренинга и то ме неће обесхрабрити. Покушавам јер је ово мој сан”, додао је Венецуеланац.



Запамтите име Адријано Солано, јер ће вам овај момак, сасвим сигурно, улепшати дан!

Овај 23-годишњак из Венецуеле одлучио је да се опроба у скијању, у дисциплини крос-кантри (цросс-цоунтрy). Напречац је постао интернет хит и освојио је симпатије целог света.

Оно што ћете видети, без дилеме, једно је од најгорих скијашких наступа у историји! Али, заслужује све похвале. Падао је, ломио се, борио се са скијама... Није се предавао, није одустајао.

На крају се и он смејао. Браво, момче!

Овај наступ подсетио је на славног Ерика Мусамбанија, названог "Јегуља", из Екваторијалне Гвинеје.

На Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, Ерик је наступио у дисцциплини 100 метара слободно. Трку је завршио за невероватних 1:52.72!

Подсетите се и њега...



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар