Video - Heroj: Prvi put vidio sneg, a trči kros-kantri!

Adrijan Solano iz Venecuele možda je najgori takmičar u kros-kantriju svih vremena, ali je njegova priča izuzetno zanimljiva.  Skijaš iz Venecuele će vam ulepšati dan! Gledali smo čuvenog plivača koga su nazvali "Jegulja", a sad imamo još jednog heroja - na snegu! Pogledajte i nasmejte se!

Ostali sportovi 25.02.2017 | 10:45
Video - Heroj: Prvi put vidio sneg, a trči kros-kantri!
Solano je došao na Svetsko prvenstvo u ovom sportu koje se održava u finskom Lahtiju, a da u životu nije video sneg uživo.

On je pri svakom pokušaju da stane na skije padao, nikako nije uspevao da se snađe na snegu i, iako mu volje nije manjkalo, mučio se da održi ravnotežu.

Ipak, to ga nije demotivisalo – čak 38 minuta kasnio je za prvoplasiranim, ali je završio trku.

Interesantno je to da je pre Svjetskog prvenstva Solano pokušao da uđe u Švedsku kako bi obavio pripreme pred Svjetsko prvenstvo u Finskoj, ali su ga deportovali odmah po ulasku u državu, jer su smatrali da se radi o ilegalnom imigrantu.

“Kada sam 19. januara stigao u Pariz, objasnio sam im da idem u Švedsku da treniram. Nisu mi verovali da skijam u Venecueli. Rekao sam im da treniram na točkovima. Imao sam samo 28 evra u džepu i policija me je optužila da pokušavam da emigriram jer je situacija u mojoj državi loša”, rekao je Solano.

Scene iz Lahtija jesu komične, ali ovaj hrabri momak je ipak osvojio srca mnogih ljubitelja sporta.

“Iako ne poznajem sneg i nisam imao prilike da treniram ovde, dajem sve od sebe. Možda sam pao mnogo bude, ali ono što se računa jeste da sam uvek ustajao. Izgubio sam mesec dana treninga i to me neće obeshrabriti. Pokušavam jer je ovo moj san”, dodao je Venecuelanac.



Zapamtite ime Adrijano Solano, jer će vam ovaj momak, sasvim sigurno, ulepšati dan!

Ovaj 23-godišnjak iz Venecuele odlučio je da se oproba u skijanju, u disciplini kros-kantri (cross-country). Naprečac je postao internet hit i osvojio je simpatije celog sveta.

Ono što ćete videti, bez dileme, jedno je od najgorih skijaških nastupa u istoriji! Ali, zaslužuje sve pohvale. Padao je, lomio se, borio se sa skijama... Nije se predavao, nije odustajao.

Na kraju se i on smejao. Bravo, momče!

Ovaj nastup podsetio je na slavnog Erika Musambanija, nazvanog "Jegulja", iz Ekvatorijalne Gvineje.

Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, Erik je nastupio u discciplini 100 metara slobodno. Trku je završio za neverovatnih 1:52.72!

Podsetite se i njega...



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar