Звијезде Мерцедеса у славу Ајртона Сене на Хамилтоновој кациги!

Црвена јабука, три звезде за три титуле и симболична успомена на никада прежаљеног Ајртона Сену налазе се на шлему Британца у овогодишњем Ф1 походу.

Остали спортови 26.02.2017 | 21:45
Звијезде Мерцедеса у славу Ајртона Сене на Хамилтоновој кациги!
Звезда Мерцедес АМГ Петронаса, Луис Хамилтон приказао је на победнички дизајн нове кациге. Раи Калдато, креатор новог визуелног идентитета тростуког шампиона Ф1 победник је у такмичењу за најуспешнији дизајн најважнијег дела опреме возача Мерцедес АМГ Петронаса. Он ће за свој рад бити награђен реприком Луисове кациге за 2017. годину.

"Раи је остао верен мом пређашњем стилу и додао је неке нове детаље. У знак поштовања према мом идолу Ајртону Сени кацига има боје Бразила. Ту је зелена, жута и плава. Све је укомпоновано са три звезде које представљају моје титуле. Жута боја ме подсећа и на моје кациге из прошлости, а црвена јабука је сјајан детаљ такође”, рекао је Хамилтон, а онда се обратио дизајнеру кациге.

“Господине Раи, радујем се нашем упознавању када ћу вам уручити награду. Хвала свима који су учествовали у такмичењу, заиста сам одушевљен вашом креативношћу”, написао је Хамилтон на Твитеру.

Правила Ф1 по питању дизајна кациге су једноставна. Возач сме само једном у току сезоне да промени дизајн заштиног шлема. Пошто је Луис Хамилтон већ одабрао своје боје овогодишње кациге јасно је да ће је носити већи део сезоне.

Како су временом еволуирале Хамилтонове кациге најлакше је закључити по сликама свих могућих варијанти које су красиле заштитну опрему Британца. Интересантно је да су застава Бразила и успомена на Ајртона Сену доста дуго присутан елемент Хамилтоновог дизајна кациге.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар