Zvijezde Mercedesa u slavu Ajrtona Sene na Hamiltonovoj kacigi!

Crvena jabuka, tri zvezde za tri titule i simbolična uspomena na nikada prežaljenog Ajrtona Senu nalaze se na šlemu Britanca u ovogodišnjem F1 pohodu.

Ostali sportovi 26.02.2017 | 21:45
Zvijezde Mercedesa u slavu Ajrtona Sene na Hamiltonovoj kacigi!
Zvezda Mercedes AMG Petronasa, Luis Hamilton prikazao je na pobednički dizajn nove kacige. Rai Kaldato, kreator novog vizuelnog identiteta trostukog šampiona F1 pobednik je u takmičenju za najuspešniji dizajn najvažnijeg dela opreme vozača Mercedes AMG Petronasa. On će za svoj rad biti nagrađen reprikom Luisove kacige za 2017. godinu.

"Rai je ostao veren mom pređašnjem stilu i dodao je neke nove detalje. U znak poštovanja prema mom idolu Ajrtonu Seni kaciga ima boje Brazila. Tu je zelena, žuta i plava. Sve je ukomponovano sa tri zvezde koje predstavljaju moje titule. Žuta boja me podseća i na moje kacige iz prošlosti, a crvena jabuka je sjajan detalj takođe”, rekao je Hamilton, a onda se obratio dizajneru kacige.

“Gospodine Rai, radujem se našem upoznavanju kada ću vam uručiti nagradu. Hvala svima koji su učestvovali u takmičenju, zaista sam oduševljen vašom kreativnošću”, napisao je Hamilton na Tviteru.

Pravila F1 po pitanju dizajna kacige su jednostavna. Vozač sme samo jednom u toku sezone da promeni dizajn zaštinog šlema. Pošto je Luis Hamilton već odabrao svoje boje ovogodišnje kacige jasno je da će je nositi veći deo sezone.

Kako su vremenom evoluirale Hamiltonove kacige najlakše je zaključiti po slikama svih mogućih varijanti koje su krasile zaštitnu opremu Britanca. Interesantno je da su zastava Brazila i uspomena na Ajrtona Senu dosta dugo prisutan element Hamiltonovog dizajna kacige.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar