Жељезничар жели Радников трофеј

Бранилац трофеја у Купу БиХ, бијељински Радник у четвртфиналу најмасовнијег такмичења играће против сарајевског Жељезничара.

Босна и Херцеговина 23.02.2017 | 12:03
Жељезничар жели Радников трофеј
Утисак је да Бијељинци нису имали среће и да су добили можда и најтежег ривала, с обзиром на то да је бивши тренер Радника Славко Петровић знатно појачао екипу у зимском прелазном року. Први сусрет биће одигран у Бијељини 8. марта, а реванш је седам дана касније на "Грбавици".

- Иако је Жељезничар фаворит, ми смо актуелни освајачи Купа БиХ и сигурно ћемо пружити свој максимум. Сарајлије су се силно појачале у овом прелазном року и спадају сигурно међу три најбоље екипе у овом тренутку. Уз све то, њихов тренер Петровић одлично познаје наше играче, јер их је тренирао, а ја знатно мање знам његове. Међутим, нећемо се унапред предати. Не треба заборавити да то неће бити двомеч са "Жељом" већ тромеч, јер већ 18. марта играмо са њима првенствени дуел. То значи да ћемо у 11 дана три пута одмерити снаге - истакао је тренер Бијељинаца Небојша Милошевић.

Он је нагласио да је још рано говорити о овим мечевима, јер је пред Радником у суботу можда и најважнија утакмица сезоне.

- Играче ћу упозорити да не размишљају много унапред, јер нам је дуел са Олимпиком у овом тренутку на првом месту. Сви смо свесни важности овог сусрета. Он нам је сада најважнији и не смемо заборавити шта би нам победа донела у борби за Лигу за првака. О Жељезничару ћемо размишљати када за то дође време - додао је Милошевић.

Стратег тима са "Грбавице" Славко Петровић помало је разочаран што су његови изабраници за ривала добили његов бивши клуб.

- Искрен да будем, више бих волео да су се ова два клуба састала у финалу, али шта да се ради. На папиру Жељезничар јесте фаворит, али Куп је увек доносио изненађења. Зар једно такво прошле сезоне нису били Бијељинци са којима сам подигао пехар намењен победнику најмасовнијег такмичења? То је оно на шта морам да упозорим своје играче. Ипак, верујем у њих и очекујем да се после два паклена дуела пласирамо у полуфинале - рекао је Петровић.

У осталим мечевима четвртфинала састаће се: Сарајево - Травник, Младост (ДК) - Босна Сема, Зрињски - Широки Бријег.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар