Željezničar želi Radnikov trofej

Branilac trofeja u Kupu BiH, bijeljinski Radnik u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja igraće protiv sarajevskog Željezničara.

Bosna i Hercegovina 23.02.2017 | 12:03
Željezničar želi Radnikov trofej
Utisak je da Bijeljinci nisu imali sreće i da su dobili možda i najtežeg rivala, s obzirom na to da je bivši trener Radnika Slavko Petrović znatno pojačao ekipu u zimskom prelaznom roku. Prvi susret biće odigran u Bijeljini 8. marta, a revanš je sedam dana kasnije na "Grbavici".

- Iako je Željezničar favorit, mi smo aktuelni osvajači Kupa BiH i sigurno ćemo pružiti svoj maksimum. Sarajlije su se silno pojačale u ovom prelaznom roku i spadaju sigurno među tri najbolje ekipe u ovom trenutku. Uz sve to, njihov trener Petrović odlično poznaje naše igrače, jer ih je trenirao, a ja znatno manje znam njegove. Međutim, nećemo se unapred predati. Ne treba zaboraviti da to neće biti dvomeč sa "Željom" već tromeč, jer već 18. marta igramo sa njima prvenstveni duel. To znači da ćemo u 11 dana tri puta odmeriti snage - istakao je trener Bijeljinaca Nebojša Milošević.

On je naglasio da je još rano govoriti o ovim mečevima, jer je pred Radnikom u subotu možda i najvažnija utakmica sezone.

- Igrače ću upozoriti da ne razmišljaju mnogo unapred, jer nam je duel sa Olimpikom u ovom trenutku na prvom mestu. Svi smo svesni važnosti ovog susreta. On nam je sada najvažniji i ne smemo zaboraviti šta bi nam pobeda donela u borbi za Ligu za prvaka. O Željezničaru ćemo razmišljati kada za to dođe vreme - dodao je Milošević.

Strateg tima sa "Grbavice" Slavko Petrović pomalo je razočaran što su njegovi izabranici za rivala dobili njegov bivši klub.

- Iskren da budem, više bih voleo da su se ova dva kluba sastala u finalu, ali šta da se radi. Na papiru Željezničar jeste favorit, ali Kup je uvek donosio iznenađenja. Zar jedno takvo prošle sezone nisu bili Bijeljinci sa kojima sam podigao pehar namenjen pobedniku najmasovnijeg takmičenja? To je ono na šta moram da upozorim svoje igrače. Ipak, verujem u njih i očekujem da se posle dva paklena duela plasiramo u polufinale - rekao je Petrović.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaće se: Sarajevo - Travnik, Mladost (DK) - Bosna Sema, Zrinjski - Široki Brijeg.

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar