Саша Обрадовић савјетује Теодосићу да остане у Европи!

И подсећа на Бодирогин случај, легенда ЦСКА лобира за НБА! Подељена мишљења по питању будућности најбољег плејмејкера Европе. . .

Кошарка 26.02.2017 | 17:45
Саша Обрадовић савјетује Теодосићу да остане у Европи!
Останак у Европи или одлазак у НБА лиги?

Кључно питање које се провлачи кад год се помене будућност Милоша Теодосића. Можда у овом тренутку делује као далека будућност, али крај јуна доћи ће брзо. А тада ће бити и јасно шта ће најбољи европски плејмејкер данашњице одлучити. Ако не и пре тога. 

Ама, како ћемо онда да спавамо? Тео код Јокића у Денверу!

Многи би волели Теодосића да виде као водећег плејмејкера једног НБА клуба. Помињали су се Сан Антонио, Јута и Хјустон, а последњи у низу оних што желе потпис српског мађионичара је и Денвер. Али има и оних који су мишљења да би Теодосић требало да остане ту где је. Што значи да би требало да прихвати уговор који је ЦСКА спремио за њега - највећи у историји европске кошарке. 

Један од оних склоних овој другој опцији, односно останку у ЦСКА, српски је тренер Саша Обрадовић.

"Ако се осећам добро ту где јесам, ја не бих одлазио из ЦСКА на његовом месту. Узмите, на пример, двоструког светског шампиона Дејана Бодирогу. Он је имао шансу да оде у НБА, али није је искористио, није желео. А погледајте какву је каријеру направио у Европи - био је фантастичан", рекао је тренер Локомотиве из Краснодара и некадашњи Бодирогин саиграч у репрезентацији Југославије. 

Опет, с друге стране легенда московског великана и седмоструки освајач лиге Совјетског савеза Сергеј Тараканов, мисли супротно. 

"С моје тачке гледишта - требало би да оде у НБА и опроба се тамо, искрено. Јер не бих волео да заврши каријеру и остане велико питање како би се снашао међу најбољим кошаркашима света. Било би штета да не оде и не искуша срећу у НБА. Наравно, све зависи од њега", сматра Тараканов и наставља:

"НБА је увек незгодна тема за разговор. Тамо можете да зарадите новац и будете славни, али... Ако одете у погрешан тим, све може да оде бестрага. Опет, знам да Теодосић има НБА нив и не сумњам у њега. Тамо ће, с друге стране, имати проблем јер неће имати кредита код судија. Показао је све квалитете са Србијом и ЦСКА, сећам се да је против Минесоте (у пријатељском мечу прим. аут.) играо одлично, да је доминирао и постигао 26 поена. ЦСКА је и добио тај меч".

Тараканов верује и да ће доста зависити и од тога шта ће ЦСКА понудити Теодосићу. Ако то буде финансијски добар уговор - Тео би могао да остане, сматра чувени крилни центар.

Шта ви мислите?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар