Saša Obradović savjetuje Teodosiću da ostane u Evropi!

I podseća na Bodirogin slučaj, legenda CSKA lobira za NBA! Podeljena mišljenja po pitanju budućnosti najboljeg plejmejkera Evrope. . .

Košarka 26.02.2017 | 17:45
Saša Obradović savjetuje Teodosiću da ostane u Evropi!
Ostanak u Evropi ili odlazak u NBA ligi?

Ključno pitanje koje se provlači kad god se pomene budućnost Miloša Teodosića. Možda u ovom trenutku deluje kao daleka budućnost, ali kraj juna doći će brzo. A tada će biti i jasno šta će najbolji evropski plejmejker današnjice odlučiti. Ako ne i pre toga. 

Ama, kako ćemo onda da spavamo? Teo kod Jokića u Denveru!

Mnogi bi voleli Teodosića da vide kao vodećeg plejmejkera jednog NBA kluba. Pominjali su se San Antonio, Juta i Hjuston, a poslednji u nizu onih što žele potpis srpskog mađioničara je i Denver. Ali ima i onih koji su mišljenja da bi Teodosić trebalo da ostane tu gde je. Što znači da bi trebalo da prihvati ugovor koji je CSKA spremio za njega - najveći u istoriji evropske košarke. 

Jedan od onih sklonih ovoj drugoj opciji, odnosno ostanku u CSKA, srpski je trener Saša Obradović.

"Ako se osećam dobro tu gde jesam, ja ne bih odlazio iz CSKA na njegovom mestu. Uzmite, na primer, dvostrukog svetskog šampiona Dejana Bodirogu. On je imao šansu da ode u NBA, ali nije je iskoristio, nije želeo. A pogledajte kakvu je karijeru napravio u Evropi - bio je fantastičan", rekao je trener Lokomotive iz Krasnodara i nekadašnji Bodirogin saigrač u reprezentaciji Jugoslavije. 

Opet, s druge strane legenda moskovskog velikana i sedmostruki osvajač lige Sovjetskog saveza Sergej Tarakanov, misli suprotno. 

"S moje tačke gledišta - trebalo bi da ode u NBA i oproba se tamo, iskreno. Jer ne bih voleo da završi karijeru i ostane veliko pitanje kako bi se snašao među najboljim košarkašima sveta. Bilo bi šteta da ne ode i ne iskuša sreću u NBA. Naravno, sve zavisi od njega", smatra Tarakanov i nastavlja:

"NBA je uvek nezgodna tema za razgovor. Tamo možete da zaradite novac i budete slavni, ali... Ako odete u pogrešan tim, sve može da ode bestraga. Opet, znam da Teodosić ima NBA niv i ne sumnjam u njega. Tamo će, s druge strane, imati problem jer neće imati kredita kod sudija. Pokazao je sve kvalitete sa Srbijom i CSKA, sećam se da je protiv Minesote (u prijateljskom meču prim. aut.) igrao odlično, da je dominirao i postigao 26 poena. CSKA je i dobio taj meč".

Tarakanov veruje i da će dosta zavisiti i od toga šta će CSKA ponuditi Teodosiću. Ako to bude finansijski dobar ugovor - Teo bi mogao da ostane, smatra čuveni krilni centar.

Šta vi mislite?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar