Форс Индија: Нови модел "разбија"!

Тим Форс Индија из Формуле 1 представио је нови модел аутомобила за 2017, са ознаком ВЈМ10, којим екипа жели да настави развој после своје најуспешније сезоне. .

Остали спортови 24.02.2017 | 08:15
Форс Индија: Нови модел "разбија"!
Серхио Перес и његов нови тимски колега Естебан Окон открили су данас у Силверстоуну аутомобил са Мерцедесовим мотором. Фабрика Форс Индије налази се преко пута те стазе.

"Имам пуно поверење у овај тим. Очекујем да ова година буде велика за нас", рекао је Перес при отварању, а пренели енглески електронски медији.

Нова сезона биће 10. од када је власник постао Виџај Малија. Форс Индија је прошле године завршила на четвртом месту у конкуренцији конструктора, што је најбољи резултат у историји тима.

Стручњаци Форс Индију сматрају једним од најбољих тимова у такмичењу с обзиром на могућности. Малија жели да искористи нова правила везана за аеро дизајн и верује да тим може да освоји треће место.

"Имамо велике снове, али ћемо дати све од себе. Сви подаци показују да овај ауто 'разбија'", рекао је Малија.

ВЈМ10 у себи има неке делове прошлогодишњег аутомобила. Форс Индија је напредовао практично из године у годину, а прошле је био испред Вилијамса и Мекларена, док је Перес победјивао у Монаку и Азербејџану.

Нико Хилкенберг је прешао у Рено и то је била прва промена у тиму од 2014. Године. Окон је прошле године дебитовао у Ф1, пошто је у другом делу сезоне возио за Манор.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар