Регионална лига: Партизан послије преокрета потопио Јадран из Сплита

Партизан је забележио прву победу у 2017. години, пошто је у првом мечу 13. кола Регионалне лиге савладао је Јадран на Бањици са 9:7 (0:1, 2:3, 5:1, 2:2).

Остали спортови 22.02.2017 | 12:15
Регионална лига: Партизан послије преокрета потопио Јадран из Сплита
Ватерполисти Партизана прекинули су низ од четири пораза у регионалном такмичењу и вратили се у трку за пласман на фајнал-фор.

Црно-бели су приказали два лица, после лошег почетка заблистали су у другом полувремену.

Почетни минути протекли су у “испитивању снага”. Партизан је згуснуо обруч у одбрани, држао је госте далеко од свог гола, али у нападу није ишло. Како је меч одмицао Сплићани су стварали све више шанси и на 1.52 пре првог одмора повели са 1:0 голом Антонијевића.

Већ на почетку друге четвртине Јадран је стекао два гола предности, али одмах потом, у два узастопна напада Драшовић и Лукић су погађали за изједначење (2:2). Ипак, после тога Јадран је преузео иницијативу, до краја полувремена гости су били бољи ривал, па су до краја друге деонице пповели са 4:2.

Велики одмор је много више пријао Београђанима. Фуриозно је Партизан почео у другом полувремену. За нешто више од 3 минута игре у трећој четвртини црно-бели су у нападу урадили више него у целом првом полувремену. Везали су серију од три гола (Вучинић, Стојановић, Репановић) и у 20. минуту Партизан је водио са 5:4. Наставили су црно-бели у добром ритму, сигурно су играли у одбрани, а за сваки опаснији шут Сплићана на правом месту је био вечерас одлични голман домаћих Лазар Добожанов. Убрзо су Београђани, које је красила одлична реализација играча више (6 голова из 8 прилика) повели и са 7:4 (Марко Јанковић и Филип Радојевић). На секунд пре краја четвртине Јадран је прекинуо серију црно-белих од 5:0 и пришао на два гола заостатка (7:5).

У завршној деоници Партизан је успео да сачува резултатску залиху стечену у трећој четвртини, у равноправној борби домаћи нису дозволили Сплићанима да се врате у меч.

Партизан Раиффеисен – Јадран (С) 9:7 (0:1, 2:3, 5:1, 2:2)

Базен Бањица. Гледалаца: 400. Судије: Матијашевић (Црна Гора), Станојевић (Србија). Играч више: Партизан 8 (6), Јадран 9 (3).

ПАРТИЗАН РАИФФЕИСЕН: Добожанов (11 одбрана), Лукић 1, Ф. Јанковић, Репановић 1, Лазић, Манојловић 1, Драшовић 1, Вучинић 1, Јакшић, Радојевић 1, Стојановић 1, М. Јанковић 2, Белопавловић, Тохољ. Тренер: Миленковић.

ЈАДРАН (С): Струјић (5 одбрана), Буздованчић, Маринић-Крагић 1, Васић 2, Антонијевић 3, Пејаковић, Поповић 1, Бушелић, Висковић, Милардовић, Сантини, Глухач, Братим, Чиквиндзе. Тренер: Смодлака.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар