Мото ГП контраобавјештајци - Маркез је уходио Вињалеса и Јамаху на Филип Ајленду!

Валентино Роси је незадовољан, Лоренцо се упознавао са мотором, а Марк Маркез се бавио индустријско - спортском шпиунажом Меверика Вињалеса и Мовистар Јамахе.

Остали спортови 25.02.2017 | 16:15
Мото ГП контраобавјештајци - Маркез је уходио Вињалеса и Јамаху на Филип Ајленду!
Шта је урадио фантастични трилинг на Филип Ајленду? Е, па било је узбудљиво, јер већ су почеле да севају оптужбе на релацији Мовистар Јамаха – Репсол Хонда. Наиме, Меверик Вињалессе жали да га је Марк Маркез уходио на стази, пратио га у стопу и на тај начин ометао у извршењу тест задатка, односно симулације трке.

„Знао сам, говорили су ми из бокса да се Маркез налази иза мене, али ја нисам желео да станем. Ви радите свој посао, своју симулацију трке. Тешко је наставити даље када знаш да иза себе имаш некога ко може посматрати оно што радиш на мотору. Због тога сам био приморан да прекинем симулацију, што је велика штета с обзиром да су моји кругови били око 1,29 минута“, рекао је Меверик Вињалес коментаришући Маркезов „ескорт“ на стази у току главних кругова на званичном ГП тестирању мотоцикала.

„Моје време током симулације било је слично Маркезовом. То је добро, јер смо на неки начин одмерили једни друге“ изјавио је Вињалес, док његов тимски колега, Валентино Росиније имао нарочито позитиван став о својој вожњи на тестирању.

„Био сам веома близу, али нисам задовољан иако је ово чудна стаза. Овде као и у Малезији, најбржи су били Маркез и Вињалес. Мораћемо да радимо више, како би их стигли“, рекао је Валентино Роси, а ми на све додајемо да се ни Хорхе Лоренцо, нова узданица Дукатија није баш прославио на Филип Ајленду. По њему, а везано за „доместићи“ мотоцикл основна мана његове машине односи се на недостатак аеродинамичких крилаца.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар