Moto GP kontraobavještajci - Markez je uhodio Vinjalesa i Jamahu na Filip Ajlendu!

Valentino Rosi je nezadovoljan, Lorenco se upoznavao sa motorom, a Mark Markez se bavio industrijsko - sportskom špiunažom Meverika Vinjalesa i Movistar Jamahe.

Ostali sportovi 25.02.2017 | 16:15
Moto GP kontraobavještajci - Markez je uhodio Vinjalesa i Jamahu na Filip Ajlendu!
Šta je uradio fantastični triling na Filip Ajlendu? E, pa bilo je uzbudljivo, jer već su počele da sevaju optužbe na relaciji Movistar Jamaha – Repsol Honda. Naime, Meverik Vinjalesse žali da ga je Mark Markez uhodio na stazi, pratio ga u stopu i na taj način ometao u izvršenju test zadatka, odnosno simulacije trke.

„Znao sam, govorili su mi iz boksa da se Markez nalazi iza mene, ali ja nisam želeo da stanem. Vi radite svoj posao, svoju simulaciju trke. Teško je nastaviti dalje kada znaš da iza sebe imaš nekoga ko može posmatrati ono što radiš na motoru. Zbog toga sam bio primoran da prekinem simulaciju, što je velika šteta s obzirom da su moji krugovi bili oko 1,29 minuta“, rekao je Meverik Vinjales komentarišući Markezov „eskort“ na stazi u toku glavnih krugova na zvaničnom GP testiranju motocikala.

„Moje vreme tokom simulacije bilo je slično Markezovom. To je dobro, jer smo na neki način odmerili jedni druge“ izjavio je Vinjales, dok njegov timski kolega, Valentino Rosinije imao naročito pozitivan stav o svojoj vožnji na testiranju.

„Bio sam veoma blizu, ali nisam zadovoljan iako je ovo čudna staza. Ovde kao i u Maleziji, najbrži su bili Markez i Vinjales. Moraćemo da radimo više, kako bi ih stigli“, rekao je Valentino Rosi, a mi na sve dodajemo da se ni Horhe Lorenco, nova uzdanica Dukatija nije baš proslavio na Filip Ajlendu. Po njemu, a vezano za „domestići“ motocikl osnovna mana njegove mašine odnosi se na nedostatak aerodinamičkih krilaca.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar