Ф1: Волф је почео да цвили – Хамилтонов шеф се боји промјена правила!

Нервоза се уселила у шампионски табор, па Тото Волф невољно констатује да би нови прописи могли да избаце у први план било који тим из Ф1 грида.

Остали спортови 28.02.2017 | 08:45
Ф1: Волф је почео да цвили – Хамилтонов шеф се боји промјена правила!
Тресу се ногавице шефу шампионског Мерцедес АМГ Петронаса. Велики Тото Волф страхује од промена правила, па се прибојава да би могала да се понови револуционарна 2009. година када је „непланирано“ засијао Џенсон Батон...

„Када се промене правила, се природно мораш плашити свакога. Нико није очекивао да Брон буде конкурентан за титулу 2009... Зато сада пазимо на све јер је ово прилика буквално за свакога“, рекао је Тото Волф, и промрмљао у микровон нешто што би се могло протумачити као наговештај нервозе.

„Био сам нервозан када сам дошао у Мерцедес пре четири године, јер тада смо почели своју мисију стицања способности за освајање победа. Добро смо радили протеклих година и нервоза је нестала. Ипак не желимо да упаднемо у замку задовољности. Промена правила долази у право време да нас додатно мотивише. Јасно нам је да би то могло и да нам направи проблеме“, закључио је Тото Волф.

С тим у вези још једанпут ваља рећи да се Тото Волф највише плаши не промена у габаритима болида, већ у редефинисаног дизајна аеродинамичких пакета. Потисне силе ће дефинисати коначну снагу, док ће пријањање, односно тракција у кривинама знатно зависити и од система огибљења. Тото Волф не зна како се тим проблемима баве други, али за његов тим је сигурно да је већ на тапету због Фераријевих оптужби за коришћење такозваног „фриц“ огибљења које је забрањено хомологизацијским правилником.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар