F1: Volf je počeo da cvili – Hamiltonov šef se boji promjena pravila!

Nervoza se uselila u šampionski tabor, pa Toto Volf nevoljno konstatuje da bi novi propisi mogli da izbace u prvi plan bilo koji tim iz F1 grida.

Ostali sportovi 28.02.2017 | 08:45
F1: Volf je počeo da cvili – Hamiltonov šef se boji promjena pravila!
Tresu se nogavice šefu šampionskog Mercedes AMG Petronasa. Veliki Toto Volf strahuje od promena pravila, pa se pribojava da bi mogala da se ponovi revolucionarna 2009. godina kada je „neplanirano“ zasijao Dženson Baton...

„Kada se promene pravila, se prirodno moraš plašiti svakoga. Niko nije očekivao da Bron bude konkurentan za titulu 2009... Zato sada pazimo na sve jer je ovo prilika bukvalno za svakoga“, rekao je Toto Volf, i promrmljao u mikrovon nešto što bi se moglo protumačiti kao nagoveštaj nervoze.

„Bio sam nervozan kada sam došao u Mercedes pre četiri godine, jer tada smo počeli svoju misiju sticanja sposobnosti za osvajanje pobeda. Dobro smo radili proteklih godina i nervoza je nestala. Ipak ne želimo da upadnemo u zamku zadovoljnosti. Promena pravila dolazi u pravo vreme da nas dodatno motiviše. Jasno nam je da bi to moglo i da nam napravi probleme“, zaključio je Toto Volf.

S tim u vezi još jedanput valja reći da se Toto Volf najviše plaši ne promena u gabaritima bolida, već u redefinisanog dizajna aerodinamičkih paketa. Potisne sile će definisati konačnu snagu, dok će prijanjanje, odnosno trakcija u krivinama znatno zavisiti i od sistema ogibljenja. Toto Volf ne zna kako se tim problemima bave drugi, ali za njegov tim je sigurno da je već na tapetu zbog Ferarijevih optužbi za korišćenje takozvanog „fric“ ogibljenja koje je zabranjeno homologizacijskim pravilnikom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar