Ајфелов торањ има једну тајну собу

Гистав Ајфел је дизајнирао стан који се налази на највишем спрату Ајфеловог торња. За њега испрва нико није знао, а направљен је након отварања овог симбола Париза 1889. године.

Свијет 19.02.2017 | 13:48
Ајфелов торањ има једну тајну собу
Славни архитекта је користио овај стан за своје личне потребе. Повремено би у њему угостио важне људе попут познатих проналазача.

Гиставу су многи имућни Французи због запањујућег погледа нудили богаство како би им дао да преноће у овом стану, али он то није желео. 



Стан се састоји од две собе, кухиње, купатила и дневне собе, а има спектакуларни поглед на главни град Француске. Стан је испуњен дрвеним намештајем, а зидови су прекривени тапетама са дискретним шаблоном и уљаним сликама.

Од 2015. године стан је претворен у мини-музеј у који се може накратко вирнути током посете. Сви туристи који уплате посету највишег дела Ајфеловог торња имају ту привилегију.

Посетиоци могу да виде оригинални намештај с краја 19. века, старе књиге, али и воштане лутке Гистава Ајфела, његове ћерке Кларе и великог пријатеља Томаса Едисона.



Извор: Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар