КРК - најава: Десетковани "вјечити" у борби за рекордну "љевицу"!

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде састају се у недељу увече од 21 час у Нишу у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 19.02.2017 | 14:45
КРК - најава: Десетковани "вјечити" у борби за рекордну "љевицу"!
Оба клуба имају по пет титула од оснивања такмичења 2002, па ће у међусобном окршају одлучивати о новом рекордеру Жућкове "левице".

Црно-бели су последњи титулу освојили 2012, док су црвено-бели били троструки узастопни победници до прошле године када је неочекивано до трофеја стигао Мега Лекс.

Биће ово трећи дуел београдских великана ове сезоне, а у претходним су оба тима остварила по победу у АБА лиги, Звезда у новембру 83:72, а Партизан почетком фебруара 86:81.

Оба тима имају доста кадровских проблема због повреда и болести, Звезда не може да рачуна на Немању Дангубића док ограничену минутажу имају Нејт Волтерс и Милко Бјелица.

"Покушавамо да налазимо најбоља могућа решења за њих. Пауза, повреда и мало страха јер нису имали ниједан потребан тренинг да бих могао да рачунам на њих. Спремићемо се за финале на најбољи могући начин, у околностима које нису идеалне, али такве су какве су и очекујем да тек следеће недеље ухватимо неки нормалан тренинг", рекао је тренер Звезде Дејан Радоњић.

С друге стране, у Партизану осим тренера Александра Џикића нема Вила Хечера и Вање Маринковића.

"Вирус нас је разорио, питање је у ком ћемо саставу играти финале, али игра се за трофеј и даћемо све од себе. Хечер је јако лоше, као и Маринковић, дај Боже да се нико нов не разболи до финала. Звезда је квалитетнија од нас и у бољем стању дочекује финале, али на нама је да дамо максимум", рекао је помоћни тренер Ненад Чанак.

Финала европских Купова:

Немачка: Бајерн Минхен – Бамберг (15:00)
Француска: АСВЕЛ – Монако (17:00)
Турска: Анадолу Ефес – Банвит (17:30)
Словенија: Унион Олимпија – Крка (17:45)
Италија: Емпорио Армани – Динамо Сасари (18:00)
Шпанија: Реал Мадрид – Валенсија (18:30)
Србија: Партизан – Црвена звезда (21:00

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар