KRK - najava: Desetkovani "vječiti" u borbi za rekordnu "ljevicu"!

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se u nedelju uveče od 21 čas u Nišu u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 19.02.2017 | 14:45
KRK - najava: Desetkovani "vječiti" u borbi za rekordnu "ljevicu"!
Oba kluba imaju po pet titula od osnivanja takmičenja 2002, pa će u međusobnom okršaju odlučivati o novom rekorderu Žućkove "levice".

Crno-beli su poslednji titulu osvojili 2012, dok su crveno-beli bili trostruki uzastopni pobednici do prošle godine kada je neočekivano do trofeja stigao Mega Leks.

Biće ovo treći duel beogradskih velikana ove sezone, a u prethodnim su oba tima ostvarila po pobedu u ABA ligi, Zvezda u novembru 83:72, a Partizan početkom februara 86:81.

Oba tima imaju dosta kadrovskih problema zbog povreda i bolesti, Zvezda ne može da računa na Nemanju Dangubića dok ograničenu minutažu imaju Nejt Volters i Milko Bjelica.

"Pokušavamo da nalazimo najbolja moguća rešenja za njih. Pauza, povreda i malo straha jer nisu imali nijedan potreban trening da bih mogao da računam na njih. Spremićemo se za finale na najbolji mogući način, u okolnostima koje nisu idealne, ali takve su kakve su i očekujem da tek sledeće nedelje uhvatimo neki normalan trening", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

S druge strane, u Partizanu osim trenera Aleksandra Džikića nema Vila Hečera i Vanje Marinkovića.

"Virus nas je razorio, pitanje je u kom ćemo sastavu igrati finale, ali igra se za trofej i daćemo sve od sebe. Hečer je jako loše, kao i Marinković, daj Bože da se niko nov ne razboli do finala. Zvezda je kvalitetnija od nas i u boljem stanju dočekuje finale, ali na nama je da damo maksimum", rekao je pomoćni trener Nenad Čanak.

Finala evropskih Kupova:

Nemačka: Bajern Minhen – Bamberg (15:00)
Francuska: ASVEL – Monako (17:00)
Turska: Anadolu Efes – Banvit (17:30)
Slovenija: Union Olimpija – Krka (17:45)
Italija: Emporio Armani – Dinamo Sasari (18:00)
Španija: Real Madrid – Valensija (18:30)
Srbija: Partizan – Crvena zvezda (21:00

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar