ШПА: Расположени Дончић и Љуљ за финале Купа краља! Барса се ''самоубила''!

Кошаркаши Реал Мадрида пласирали су се у финале Купа краља пошто су после продужетка савладали екипу Басконије – 103:99.  Барса се опет самоубила, ништа од финала! Валенсија иде на мегдан Реалу у мечу за трофеј.

Кошарка 19.02.2017 | 11:30
ШПА: Расположени Дончић и Љуљ за финале Купа краља! Барса се ''самоубила''!
Басконија је боље отворила меч и после десет минута имала предност од плус пет, али су ’Краљеви’ добили други квартал са 29:15.

У наставку меча Басконија је успела да смањи предност и дође до изједначење, а питање победника решена је после продужетка.

Победничку екипу предводили су Сехио Љуљ и Лука Дончић са по 23 поена, док је Ентони Рендолф додао 20.

Родриг Бубоа био је најбољи у пираженом саставу са 27 поена, Адам Ханга је додао до 19, Шејн Ларкин меч је завршио са 17 поена уз девет асистенција.

Победа над Уникахом у четвртфиналу је била трачак наде да је Барселона изашла из кризе, али су Каталонци вечерас опет урадили оно што су често радили током сезоне - извршили су кошаркашко самоубиство. Како другачије назвати утакмицу у којој изгубе трећу четвртину са 17 разлике...

Валенсија је после преокрета у другом полувремену истргла из руку победу Блауграни и победом 76:67 се пласирала у финале Купа краља где је сутра чека Реал Мадрид.

После изједначене борбе у првој четвртини у којој је Сан Еметрио мучио њену одбрану, Барселона је ухватила прави ритам. Валенсија у прва четири минута другог квартала није постигла ни поен, а у првих седам је давала кошеве само са линије пенала. Анте Томић је у том периоду нанизао седам поена, био сјајан под кошем и најзаслужнији за вођство од 38:29 на полувремену.  

И уместо да настави где је стала, Барса је у другом полувремену доживела дебакла. Ориола је иницирао страшну серију Валенсије у трећој четвртини, потом је Мартинез везао две тројке за преокрет 44:41. Разиграо се Дубљевић, Валенсија је погађала из свих позиција, а Томић је био једина светла тачка Барсе. Каталонци су примили чак 30 поена у трећој четвртини, дали само 13 и то је био преломни детаљ меча.

Покушали су у последњој четвртини да надокнаде изгубљено, пришли на пет поена заостатка пет минута до краја, али су Везенков и Манфорд промашили тројке. Ван Росом је то казнио и Валенсија је отишла у финале где је сутра чека Реал.

Најефикаснији у победу Валенсије је био Сан Еметрио са 16 поена, док је Дубљевић убацио 13, а Ориола 11. У Барселони су се истакли Томић са 17 и Копонен са 16 поена. Млади српски плејмејкер Стефан Пено је за шест минута убацио два поена, имао три скока и једну асистенцију. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар