ŠPA: Raspoloženi Dončić i Ljulj za finale Kupa kralja! Barsa se ''samoubila''!

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale Kupa kralja pošto su posle produžetka savladali ekipu Baskonije – 103:99.  Barsa se opet samoubila, ništa od finala! Valensija ide na megdan Realu u meču za trofej.

Košarka 19.02.2017 | 11:30
ŠPA: Raspoloženi Dončić i Ljulj za finale Kupa kralja! Barsa se ''samoubila''!
Baskonija je bolje otvorila meč i posle deset minuta imala prednost od plus pet, ali su ’Kraljevi’ dobili drugi kvartal sa 29:15.

U nastavku meča Baskonija je uspela da smanji prednost i dođe do izjednačenje, a pitanje pobednika rešena je posle produžetka.

Pobedničku ekipu predvodili su Sehio Ljulj i Luka Dončić sa po 23 poena, dok je Entoni Rendolf dodao 20.

Rodrig Buboa bio je najbolji u piraženom sastavu sa 27 poena, Adam Hanga je dodao do 19, Šejn Larkin meč je završio sa 17 poena uz devet asistencija.

Pobeda nad Unikahom u četvrtfinalu je bila tračak nade da je Barselona izašla iz krize, ali su Katalonci večeras opet uradili ono što su često radili tokom sezone - izvršili su košarkaško samoubistvo. Kako drugačije nazvati utakmicu u kojoj izgube treću četvrtinu sa 17 razlike...

Valensija je posle preokreta u drugom poluvremenu istrgla iz ruku pobedu Blaugrani i pobedom 76:67 se plasirala u finale Kupa kralja gde je sutra čeka Real Madrid.

Posle izjednačene borbe u prvoj četvrtini u kojoj je San Emetrio mučio njenu odbranu, Barselona je uhvatila pravi ritam. Valensija u prva četiri minuta drugog kvartala nije postigla ni poen, a u prvih sedam je davala koševe samo sa linije penala. Ante Tomić je u tom periodu nanizao sedam poena, bio sjajan pod košem i najzaslužniji za vođstvo od 38:29 na poluvremenu.  

I umesto da nastavi gde je stala, Barsa je u drugom poluvremenu doživela debakla. Oriola je inicirao strašnu seriju Valensije u trećoj četvrtini, potom je Martinez vezao dve trojke za preokret 44:41. Razigrao se Dubljević, Valensija je pogađala iz svih pozicija, a Tomić je bio jedina svetla tačka Barse. Katalonci su primili čak 30 poena u trećoj četvrtini, dali samo 13 i to je bio prelomni detalj meča.

Pokušali su u poslednjoj četvrtini da nadoknade izgubljeno, prišli na pet poena zaostatka pet minuta do kraja, ali su Vezenkov i Manford promašili trojke. Van Rosom je to kaznio i Valensija je otišla u finale gde je sutra čeka Real.

Najefikasniji u pobedu Valensije je bio San Emetrio sa 16 poena, dok je Dubljević ubacio 13, a Oriola 11. U Barseloni su se istakli Tomić sa 17 i Koponen sa 16 poena. Mladi srpski plejmejker Stefan Peno je za šest minuta ubacio dva poena, imao tri skoka i jednu asistenciju. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar