Камерон кандидат за секретара НАТО?

Британски министри и један страни државник охрабрују бившег премијера Британије Дејвида Камерона да се кандидује за функцију новог генералног секретара НАТО.

Свијет 18.02.2017 | 16:30
Камерон кандидат за секретара НАТО?
То, позивајући се на људе који су упознати са ситуацијом, наводи сајт "политицо.еу" који оцјењује да би нова функција за Камерона у Бриселу дала Британији велику улогу у Европи у периоду након изласка те земље из ЕУ.

Скоро пола године од како је одступио са позиције премијера, Камерон је, како се наводи имао "разговоре" о водећем положају у НАТО. Камерон није одбацио ту могућност иако је у другим приликама одбијао да се обавеже према Алијанси.

Наводи се да британски министар спољних послова Борис Џонсон, министар финансија Филип Хамонд и министар одбране Мајкл Фолон желе да Камерон преузме функцију генералног секретара НАТО, коју тренутно обавља Норвежанин Јенс Столтенберг.

Према наводима Камеронових познаника, он се прошлог мјесеца састао у Лондону са некадашњим генералним секретаром НАТО и бившим данским премијером Андерсом Фогом Расмусеном, са којим је између осталог разговарао о водећој функцији у Алијанси.

Столтенберг је постао генерални секретар НАТО 2014. године, а према наводима вишег званичника Алијансе који је инсистирао на анонимности, он би могао да на тој функцији остане пет умјесто првобитно планиране четири године, до априла 2019. године.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Одма,

18.02.2017 20:47

Запоциње рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Где Год,

19.02.2017 07:19

Се овај појави на функцији ,мора доци до звецкања са орузјем.незнам где це сада поцети . опет ????

Name

007

18.02.2017 22:15

Значи и Нато пропада,дефинитивно.

ОДГОВОРИТЕ