Kameron kandidat za sekretara NATO?

Britanski ministri i jedan strani državnik ohrabruju bivšeg premijera Britanije Dejvida Kamerona da se kandiduje za funkciju novog generalnog sekretara NATO.

Svijet 18.02.2017 | 16:30
Kameron kandidat za sekretara NATO?
To, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa situacijom, navodi sajt "politico.eu" koji ocjenjuje da bi nova funkcija za Kamerona u Briselu dala Britaniji veliku ulogu u Evropi u periodu nakon izlaska te zemlje iz EU.

Skoro pola godine od kako je odstupio sa pozicije premijera, Kameron je, kako se navodi imao "razgovore" o vodećem položaju u NATO. Kameron nije odbacio tu mogućnost iako je u drugim prilikama odbijao da se obaveže prema Alijansi.

Navodi se da britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, ministar finansija Filip Hamond i ministar odbrane Majkl Folon žele da Kameron preuzme funkciju generalnog sekretara NATO, koju trenutno obavlja Norvežanin Jens Stoltenberg.

Prema navodima Kameronovih poznanika, on se prošlog mjeseca sastao u Londonu sa nekadašnjim generalnim sekretarom NATO i bivšim danskim premijerom Andersom Fogom Rasmusenom, sa kojim je između ostalog razgovarao o vodećoj funkciji u Alijansi.

Stoltenberg je postao generalni sekretar NATO 2014. godine, a prema navodima višeg zvaničnika Alijanse koji je insistirao na anonimnosti, on bi mogao da na toj funkciji ostane pet umjesto prvobitno planirane četiri godine, do aprila 2019. godine.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Odma,

18.02.2017 20:47

Zapocinje rat.

ODGOVORITE
Name

Gde God,

19.02.2017 07:19

Se ovaj pojavi na funkciji ,mora doci do zveckanja sa oruzjem.neznam gde ce sada poceti . opet ????

Name

007

18.02.2017 22:15

Znači i Nato propada,definitivno.

ODGOVORITE