Рађен опет у базену: Као да сам се вратио послије повреде!

После две године суспензије Никола Рађен се враћа ватерполу, а у изјави за Б92 пред повратнички деби у капици румунске Орадее истиче да нема трему.

Остали спортови 18.02.2017 | 14:15
Рађен опет у базену: Као да сам се вратио послије повреде!
Рађена је ФИНА у мају 2015. суспендовала на четири године због коришћења кокаина, многи су најављивали крај његове каријере, али је он преко Суда за спортску арбитражу у Лозани успео да преполови казну и врати се у базен.

"Буквално је осећај као да сам се вратио после повреде. Тај период иза мене био је веома ружан и не бих да причам о таквим стварима више, само о лепим. То време сам користио да радим на смањењу казне и у планирању кампа за децу, те преговорима са Орадеом", рекао је Рађен за Б92.

Двоструки европски шампион, са Партизаном и Црвеном звездом, те освајач десетак златних медаља са репрезентацијом Србије, као да није ни имао паузу, бар што се тиче самих утакмица.

"Рутина за припрему утакмица је остала иста, ништа се није променило. Узбуђен сам и пре свега позитивни настројен да после утакмице исход буде у нашу корист и прођемо у финале. У Орадеи сами кажу да очекују много од мене, не гледам на то као на притисак него као на изазов. Драго ми је што сам стекао поверење клуба и играча, желим да искористим искуство које имам и помогнем им. На све ово гледам као на искуство више у животу", каже српски ватеполиста.

Док је тражио нови клуб имао је понуда и из других земаља, у којима је ватерполи и знатно квалитетнији, али се одлучио ипак за суседну Румунију.

"Било је понуда других клубова из Немачке, Мађарске, Грчке, али су у Орадеи били најконкретнији и понудили ми уговор на практично две сезоне, с тим што играм пола ове и целу следећу. Сасвим сам задовољан условима у Румунији, тренирањем у Орадеи, животом у граду. Сви су ме прихватили и неће ми бити проблем да останем дуже. Све зависи од ове полусезоне ако она буде тријумфална, јер је Орадеа прошле изгубила титулу, после девет година у низу освојила ју је Стеауа", објашњава Рађен.

Румуни последњих година покушавају да постану конкурентни на ватеполо мапи, а у томе им умногоме помажу управо Срби.

"Орадеа је близу Мађарске па деле љубав према ватерполу. Сва спортска дешавања у граду су у вези са ватерполом и кошарком. Атмосфера је увек одлична, трибине редовно пуне, очекујем да тако буде и вечерас. Замало су прошли на Олимпијске игре у Рио, селектор је наш чувек Дејан Станојевић који ми је био тренер у Војводини када сам почињао каријеру. Труди се да успостави систем, није лако, променио је целу репрезентацију, али видим да играчи уживају у раду с њим", каже ватерполиста Орадее.

У међувремену, у Србији, земљи европских, светских и олимпијских ватерполо шампиона, клубови се полако гасе, тачније умиру.

"Није пријатно што после толиких злата имамо проблема са базенима, егзистенцијом клубова. Због тога покушавам да помогнем кампом који сам поменуо, желим да искористим ватерполо на најбољи могући начин. Да клинци наредног лета упознају све олимпијске шампионе из Рија", закључио је Рађен разговор за Б92.

Орадеа од 18 часова дочекује италијанску Верону у реванш мечу полуфинала Еврокупа. У првој утакмици Италијани су славили 12:10.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар