Ф1: Мерцедес стријепи због промјене правила!

Директор Мерцедеса Тото Волф признаје да се његов тим плаши свих ривала пред нову сезону Формуле 1.

Остали спортови 22.02.2017 | 08:45
Ф1: Мерцедес стријепи због промјене правила!
Немачки тим је доминирао у протекле три сезоне откако су уведени 1,6 литарски В6 турбо мотори са 51 победом и три дупле круне.

Међутим, нова сезона доноси шире и агресивније болиде са већим Пирелијевим пнеуматицима што би требало да допринесе 20 одсто бољој потисној сили, а то би пре свих требало да унапреди перформансе Ред Була.

"Био сам нервозан када сам дошао у Мерцедес пре четири године када смо почели своје путовање, да ли ћемо бити способни да побеђујемо брзо. То смо радили протеклих година и нервоза је нестала. Али не желимо да упаднемо у замку задовољности. Промена правила долази у право време да нас додатно мотивише. Али знамо да би то могло и да нам направи проблеме", рекао је Волф.

Он се сетио 2009. када је Брон ГП тим са Џенсоном Батоном освојио титулу захваљујући последњим великим променама аеродинамике болида са дуплим дифузором.

"Када се промене правила мораш се плашити свакога. Нико није очекивао да Брон буде конкурентан за титулу 2009, па сада пазимо на све јер је ово прилика за свакога", истакао је директор Мерцедеса.

Крајем месеца почињу први тестови на Каталуњи када ће се видети колико је који тим напредовао и има ли Мерцедес заиста разлога за бригу.

Нова Ф1 сезона почиње 28. марта у Аустралији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар