Додик на страни Вучићевих противника

Посланик Народног демократског покрета у Народној скупштини Републике Српске Здравко Ксмановић назвао је злонамјерним прилог у емисији "Печат", који је емитован синоћ у програму РТРС, у коме су речене оштре критике на рачун Александра Вучића оспоравајући реализацију пројекта аутопута, Београд – Сарајево, преко Рашке (Сандзака, Вишеграда и Горажда).

Република Српска 17.02.2017 | 17:45
Додик на страни Вучићевих противника
„Назвати планирани аутопут Београд-Сарајево `зеленом трансверзалом` који су на састанку у Београду договорили званични представници Србије и БиХ Александар Вучић и Денис Звиздић најбољи је показатељ да је режим на челу са Милорадом Додиком, након стављања на црну листу САД-а, у потпуном расулу и да не зна ни шта ради ни шта говори", казао је Крсмановић у писаној изјави, достављеној БН телевизији.

Изградњу овог пута иницирао је премијер Србије, који је рекао да то треба да буде мировни пројекат који ће повезивати, а не раздвајати људе, без обзира, како је навео, хоће ли Бошњаци покренути ревизију пресуде против Србије.

Вућич указује на потребу очувања стабилности у региону, наводећи да су веома важни српско-бошњачки односи.

„Како ћемо ми да живимо без Бошњака или они без Срба. Ми у Србији имамо 250 до 300 хиљада Муслимана, У БиХ има око 1,2 милиона Срба. Како да се одвојимо? Зато сам предложио, што мислим да је најбоље за Бошњаке и Србе, иако се није свима свидјело", рекао је Вучић, додајући да је то аутопут који би ишао од Пожеге, преко Ужица до Котромана у Србији.

Појаснио је да је то неких 60 км и да је то за Србију скупо, али би се, како је рекао, нашле паре.

"Ради се око 800 милиона евра и тај пут би ишао даље преко Вишеграда до Горажда, а даље како се договоре према Сарајеву", прецизирао је недавно Вучић и навео да би тиме повезали Муслимане из Рашке у Србији са Сарајевом, али и српску Херцеговину са Србијом", рекао је Вучић.

Међутим, очито је да власти у Српској, чија продужена рука је и РТРС не иде у прилог ништа што ће стабилизовати прилике у Републици Српској, БиХ и региону.

За Крсмановића, који је из Фоче, оспоравања изградње аутопута, који би ишао наведеном трасом су највеће глупости.

„Ако је овај планирани аутопут `зелена трансверзала` како онда назвати аутопут од границе Хрватске код Јасеновца и Старе Градишке преко Бања Луке, Млиништа, западне Херцеговине до Сплита, који је приоритет овог режима? Тим рјечником речено, онда би то била `трансверзала усташког геноцида или усташка трансверзала`, навео је Крсмановић у реаговању на прилог РТРС.

„После овог става, да се ради о зеленој трансверзали, реченој синоћ на РТРС-у, који је, ништа друго него мегафон Милорада Додика, види се да је Милорад Додик стао на страну политичких противника Александра Вучића, предсједника Владе Србије и кандидата за предсједника Србије, и самим тим довео нас у позицију да ни у званичном Београду немамо савезника", навео је Крсмановић у писаној изјави за БН телевизију.

Шта рећи после свега, каже Крсмановић и поручује „Додику да одлази и спаси народ од изолације и криминала".

РТРС је синоћ говорећи о могућој ревизији пресуде Међународног суда у Хагу по тужби БиХ против Србије критиковао однос Вучића спрам БиХ, односно спрам, како су навели, политичког Сарајева.

За њих Вучић често "окреће други образ" након политичких шамара из Сарајева.

Такође, у истом прилогу бивши генерални секретар СНСД-а Рајко Васић замјерио је званичном Београду што на прво мјесто не ставља Републику Српску и њене интересе.

Према Васићу, Београд би требао примарно водити интереса о Републици Српској, а о другим интересима БиХ "колико стигну".

ЈС РТРС, кога плаћају грађани из свог новчаника, и овом приликом је доказао да пропагандна машинерија групације на власти, који имају задатак да својим прилозима дижу тензије и тиме народ држе у сталном грчу "да нас, или ће, неко напасти".

Све је то с циљем да се не прича о економском краху и пљачки, у коју су укључене групације из врха и око власти.

БН телевизија

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

јашо

17.02.2017 16:53

Јесули се ово Додик и водеци Босњаци договорили да они подигну ревизију тузбе само да би Додик сакрио криминал и економско стање и остао на власти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

17.02.2017 17:56

Јаста су све договорено.Додик никад неце у затвор,зато сто плива са свима.ј...н играц скроз!!!!

Name

ре

17.02.2017 18:28

Ако је у дрзави проблем само Додиков криминал онда је ово сретна дрзава (један криминалац на 4-милиона становника)

Name

Одмори мало

17.02.2017 20:21

Ајде болан мало одмори од те глупе приче. Прво се Додик са Бакиром договорио да укину 9. јануар како би сакрио криминал, па онда организовао референдум да би сакрио криминал, па онда организовао параду за 9. јануар да би сакрио криминал, па се онда договорио са Американцима да га ставе на "црну листу" да би избјегао криминал и сада се са Бакиром договорио да овај покрене поступак ревизије да би сакрио криминал. Патетичан си!

Name

Вуциц на страни Дудука

17.02.2017 16:54

Дудук јест против Вуцица а Вуцко сво време подрзава Дудука и дозвољава му да остане на власти иако зна да овај поткрада и Вуцков М Тел као и све фирме у РС.Да га Вуцко не подрзава Дудук не би био нигдје али народ изгледа не зна да су нијх два само два зла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

17.02.2017 16:55

Ти крсманивицу незнас оклен си с...љ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вујке

17.02.2017 19:39

"Оклен"???

Name

Ре Симо

17.02.2017 21:55

Ето Симо, ти знас одакле си сљего..?!

Name

Узалуд прича

17.02.2017 17:03

Узалуд је причати Здравко, РТРС (СРНА) задњих 25 година раде искључиво на испирању мозга ионако неписмене гласачке машинерије. То једино изумирање може прочистити. Вучић је знао за ревизију тужбе прије било кога у Босни, знао је да је легална и оправдана, зато се није нити једном огласио. И њему, као и сваком нормалном Србину иде у прилог да се ствари једном заврше. Да се Милошевићева политика пресуди и скупа са екипом из Хага коначно раздвоји од 95% нормалног становништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиц

17.02.2017 20:20

У праву си, сваком нормалном Србину, а и Босњаку иде у прилог да се конацно престане са нападима на Републику Српску и све сто је Српско, и да се конацно истразе сви злоцини над Србима, а сви Босњацки злоцинци казне и посаљу у затвор! Срби робијају и криви и недузни а васи се криви сетају слободно. Управо то је највеци проблем Босне и Херцеговине!

Name

Милос

17.02.2017 17:04

Не волим Додика ни РТРС, али та дионица коју је Вучић представио и јесте Зелена трансферзала. Бубимо искрени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Милош

17.02.2017 18:27

Наравно да је "Зелена Трансферзала" када иде преко шума и ливада. Успут, могао би и ти Милоше мало на ливаду, да видиш шта ти раде овце.

Name

макибл

17.02.2017 20:25

Да ли то Милосе , броји крвна зрнца асфалту ..мој ти МИлосе !!

Name

Херцеговац

17.02.2017 20:33

Ништа мање Срба из Источне и Старе Херцеговине и Романије повезује са Србијом и Београдом...

Name

лала

17.02.2017 23:10

Мој Милосе..немозес заустити ни једну а да не поклопе ови "зелени" са пасњака..На срецу,народ и водјство Републике Српске це одредити куда иде траса..

Name

мс

17.02.2017 17:11

Сад кад добије, Вуциц требао би се окренути ка криминалној хоботници у рс,да посјеце коров около лактаса,који је класицни мафијаски коров,који ако се ускоро не сасјеце неце му се моци прици никада.Вријеме је са прољецом у сјецу корова званог додик и братија...нова врста корова много стетна по народ сопствени и цитаву републику српску бе=з изузетка..

ОДГОВОРИТЕ
Name

нннннн

17.02.2017 17:15

Крсмановицу 2014 си подрзавао Војина Митровица у Бијељини ,засто ниси подрзао Перу Спасојевица, толико о теби

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.02.2017 17:18

Ти си постен цовјеце, ти ниси за политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоца

17.02.2017 19:16

Толико је постен да је запослио златног љиљана у Сарајево.Здравко је један од најгорих људи у Р.С

Name

Пеле

17.02.2017 17:19

Како вам не досади увијек спомињАТИ ТУ РУГОБУ ОД ЧОВЈЕКА.пА, ОН ЈЕ ПОТПУНО НЕБИТАН,ЛУД,АЛИ ЈЕ ОПАСАН ЛОПОВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коча КАПЕТАНОВОЋ

17.02.2017 17:22

Вучко као и вук длаку мења , а ћуд никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

17.02.2017 18:10

Мислио је пуниити будзет од путарине на тој трансверзали, али од те љубави неце бити ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

17.02.2017 18:51

Прицај мало о тузби против Србије бједнице ,кога ти представљас ни у родном граду ниси побједио .Срамото људског рода све ти Додик крив не смијес поменути Изетбеговица ухватио се као пијан плота Додик Додик Додик...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

17.02.2017 19:17

Какав Здравко,цовјек гледа само себе.Хоце људима славу да узме,само своју корист гледа

Name

007

17.02.2017 19:19

О чему ти то КРСМАНОВИЋУ??Можда се питаш,зашто Мађарска нема мора?Питам се кога ти представљаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

изи

17.02.2017 20:09

Зато је Никола њега хвалио на сав глас,хахаха,уништили су савез који са њима никад није ни постојао,какав црни савез за промјене,они да донесу промјене???

Name

Раденка

17.02.2017 19:20

Па због тебе је сзп изгубио у Фоци.Толико си прицао на Николу сада се лизес са.њим.Какав си ти преварант!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.02.2017 20:05

Браво раденка једном до истине.

Name

доротеј

17.02.2017 19:29

Није он много погресио, мозе то стајати, није ни глуп зато потрефи по коју, ал је брезобразнији него сто је тези И то неколико милиона пута. У праву је и Крсмановиц када каже да пут преко Млиниста јесте тешки промашај. Наиме и сигурно и још за време СФРЈ је био планиран пут од Посавине преко Крајиских општина до Сплита. Исао би кроз Козару, преко Омарске, поред Санског Моста, Кључа, Петровца, ,Дрвара,...све до Јадрана. Колики би значај имао овај пут за економски опоравак ових општина скоро је непроцењиво. Ово је пут који би омогућио какву, такву стабилизацију и повратак срба чије општине су продате и у којима су били вецина, којима су пуна уста српства и празни дзепови, који су за тзв.алтернативни смјестај добили у прослој години свега 140 КМ, сто и није чудно ако се узме у обзир колико су потрошиле прва даме Р.С и госпођа примјерка током своје чувене турнеје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

18.02.2017 04:04

Управо сам из тих крајева, па вас молим да ми кажете односно напишете који значај би имао аутопут за нпр. Млиништа које броји 60 становника, или нпр. за Бараће са 350 становника, или за Подгорију за 50 становника. Ко је икад прошао од Ливна до Мркоњић Града зна да ту не живи ни 20000 људи. Толико има једно мање насеље у БЛ. И сад ви мени реците који значај има аутопут. Асфалт се не једе, а инвеститори сигурно неће доћи у горе поменута 3 мјеста. А и зашто би? Инвеститори траже стручне људе, а њих у горе поменутим крајевима нема.

Name

ре Остоја

18.02.2017 12:22

А, већ ссм објаснио И сам си још појаснио. Ни један од њих двојице није у праву. Миле због овог пута- који је тотални промашај, а са друге стране Крсмановиц који негира неке чињенице из наведене констатације И ако сматрам да не треба тако оштро судити, него да наведени пут преко Краијских општина би био приоритет за све националне стране. Да ли је неко ишао за Јадран И колико И како се вози. Неби ли био од кључног значаја овај пут поред Краиских општина. Путовало би се удобно нпр. Б.л- Мостар, Требиње би била увезана за пар сати удобне возње, били би обухвацени сви градови јер пут пролази поред њих.

Name

???

17.02.2017 19:30

Несретниче кога ти подржаваш кад се сјетим твојих изјава у посљедњих пар година стварно се питам кога ти подржаваш!! И увијек се питам ко за тебе гласа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

18.02.2017 05:53

Слазем се у потпуности!

Name

вихор

17.02.2017 20:11

Па ,он је и прије био против Вучића ,...слизо се са Тадичем ,ипак ,,,добио,,је ,,опроштај ....Вучић га ,,третира,,како и треба као предсједника Р.Српске ,што је и нормално ,што тако и треба од одговорног политичара Вучића ,Шта ,Вучић ,,интимно ,,мисли о Додику никада нећемо сазнати ,једно је сигурно Додик или ,нема добре савјетнике или ,,дебело ,,гријеши ,,или нема визију дешавања ,абасадора С.А.Д.а...Кормак је назвао ,,персона нон грате ,,у Р.С.кој ",и никада није хтјео да разговара са Њом .Околности су се ,промијениле ,Кормак је остала амбасадор С.А.Д.!....Даљна ",дешавања су преднама ,видјећемо ...можда у ,,гатању,,а,можда да се ,,ставимо упамет ,,јер ,политика је ,,наука,,а,према истој ,се треба односити одговорно ,све ситуације имају свој крајњи ,,епилог,,само треба изабрати оно право !

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.02.2017 21:05

Ово се зове лапрдање! Само да се прица! Доста и тебе, амерички полтрону

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

17.02.2017 21:07

Ако неко подржава критику и људе који указују на грешке то сам ја, ал овога ДЕМАГОГА стварно не разумијем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

социјалдемократа Добој

17.02.2017 21:36

Народе свати у овој ствари нема логике Николиц издао Сесеља сада Вуцица Додик крцми имовону Рс са Вуцицевим тајкунима када је упитсњу пљацка није сметња странацка припадност .У Сдп има срба из рс који но Го и птесједниству сдп подрзавају тузбу против Србије такве тррба ђозвати у емисију нек се показу Вуцицу Це сам додик ппмагати наизборима Драги мој напацени народе будимо сретни да нас због својих интереса опе не мобилису

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.02.2017 21:51

Ста ти све написа??? Вјежбај мало то писање!!

Name

Миг

17.02.2017 22:01

Еее, људи моји...дзаба ја прицам..некима је лаксе утјерати у г...цу, него у главу. Крсмановиц, Сукало и Наса Странка..једини у цитавој БиХ сто ваљају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додикова страна

18.02.2017 14:28

Додик је био и биће на страни криминалаца. То није никаква новост. Зашто опозиција криминалце назива политички противници? Да ли је то потвда да је и опозиција криминалци па се само разлику по крималном програму у односу на владајуће криминалце? До када ће се криминалне активности у овој земљи називати политичка борба? Гарантујем животом да опозицији више смета Мектић него Додик.

ОДГОВОРИТЕ