Dodik na strani Vučićevih protivnika

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Ksmanović nazvao je zlonamjernim prilog u emisiji "Pečat", koji je emitovan sinoć u programu RTRS, u kome su rečene oštre kritike na račun Aleksandra Vučića osporavajući realizaciju projekta autoputa, Beograd – Sarajevo, preko Raške (Sandzaka, Višegrada i Goražda).

Republika Srpska 17.02.2017 | 17:45
Dodik na strani Vučićevih protivnika
„Nazvati planirani autoput Beograd-Sarajevo `zelenom transverzalom` koji su na sastanku u Beogradu dogovorili zvanični predstavnici Srbije i BiH Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić najbolji je pokazatelj da je režim na čelu sa Miloradom Dodikom, nakon stavljanja na crnu listu SAD-a, u potpunom rasulu i da ne zna ni šta radi ni šta govori", kazao je Krsmanović u pisanoj izjavi, dostavljenoj BN televiziji.

Izgradnju ovog puta inicirao je premijer Srbije, koji je rekao da to treba da bude mirovni projekat koji će povezivati, a ne razdvajati ljude, bez obzira, kako je naveo, hoće li Bošnjaci pokrenuti reviziju presude protiv Srbije.

Vućič ukazuje na potrebu očuvanja stabilnosti u regionu, navodeći da su veoma važni srpsko-bošnjački odnosi.

„Kako ćemo mi da živimo bez Bošnjaka ili oni bez Srba. Mi u Srbiji imamo 250 do 300 hiljada Muslimana, U BiH ima oko 1,2 miliona Srba. Kako da se odvojimo? Zato sam predložio, što mislim da je najbolje za Bošnjake i Srbe, iako se nije svima svidjelo", rekao je Vučić, dodajući da je to autoput koji bi išao od Požege, preko Užica do Kotromana u Srbiji.

Pojasnio je da je to nekih 60 km i da je to za Srbiju skupo, ali bi se, kako je rekao, našle pare.

"Radi se oko 800 miliona evra i taj put bi išao dalje preko Višegrada do Goražda, a dalje kako se dogovore prema Sarajevu", precizirao je nedavno Vučić i naveo da bi time povezali Muslimane iz Raške u Srbiji sa Sarajevom, ali i srpsku Hercegovinu sa Srbijom", rekao je Vučić.

Međutim, očito je da vlasti u Srpskoj, čija produžena ruka je i RTRS ne ide u prilog ništa što će stabilizovati prilike u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Za Krsmanovića, koji je iz Foče, osporavanja izgradnje autoputa, koji bi išao navedenom trasom su najveće gluposti.

„Ako je ovaj planirani autoput `zelena transverzala` kako onda nazvati autoput od granice Hrvatske kod Jasenovca i Stare Gradiške preko Banja Luke, Mliništa, zapadne Hercegovine do Splita, koji je prioritet ovog režima? Tim rječnikom rečeno, onda bi to bila `transverzala ustaškog genocida ili ustaška transverzala`, naveo je Krsmanović u reagovanju na prilog RTRS.

„Posle ovog stava, da se radi o zelenoj transverzali, rečenoj sinoć na RTRS-u, koji je, ništa drugo nego megafon Milorada Dodika, vidi se da je Milorad Dodik stao na stranu političkih protivnika Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Srbije i kandidata za predsjednika Srbije, i samim tim doveo nas u poziciju da ni u zvaničnom Beogradu nemamo saveznika", naveo je Krsmanović u pisanoj izjavi za BN televiziju.

Šta reći posle svega, kaže Krsmanović i poručuje „Dodiku da odlazi i spasi narod od izolacije i kriminala".

RTRS je sinoć govoreći o mogućoj reviziji presude Međunarodnog suda u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije kritikovao odnos Vučića spram BiH, odnosno spram, kako su naveli, političkog Sarajeva.

Za njih Vučić često "okreće drugi obraz" nakon političkih šamara iz Sarajeva.

Takođe, u istom prilogu bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić zamjerio je zvaničnom Beogradu što na prvo mjesto ne stavlja Republiku Srpsku i njene interese.

Prema Vasiću, Beograd bi trebao primarno voditi interesa o Republici Srpskoj, a o drugim interesima BiH "koliko stignu".

JS RTRS, koga plaćaju građani iz svog novčanika, i ovom prilikom je dokazao da propagandna mašinerija grupacije na vlasti, koji imaju zadatak da svojim prilozima dižu tenzije i time narod drže u stalnom grču "da nas, ili će, neko napasti".

Sve je to s ciljem da se ne priča o ekonomskom krahu i pljački, u koju su uključene grupacije iz vrha i oko vlasti.

BN televizija

Komentari / 40

Ostavite komentar
Name

jašo

17.02.2017 16:53

Jesuli se ovo Dodik i vodeci Bosnjaci dogovorili da oni podignu reviziju tuzbe samo da bi Dodik sakrio kriminal i ekonomsko stanje i ostao na vlasti?

ODGOVORITE
Name

Hm

17.02.2017 17:56

Jasta su sve dogovoreno.Dodik nikad nece u zatvor,zato sto pliva sa svima.j...n igrac skroz!!!!

Name

re

17.02.2017 18:28

Ako je u drzavi problem samo Dodikov kriminal onda je ovo sretna drzava (jedan kriminalac na 4-miliona stanovnika)

Name

Odmori malo

17.02.2017 20:21

Ajde bolan malo odmori od te glupe priče. Prvo se Dodik sa Bakirom dogovorio da ukinu 9. januar kako bi sakrio kriminal, pa onda organizovao referendum da bi sakrio kriminal, pa onda organizovao paradu za 9. januar da bi sakrio kriminal, pa se onda dogovorio sa Amerikancima da ga stave na "crnu listu" da bi izbjegao kriminal i sada se sa Bakirom dogovorio da ovaj pokrene postupak revizije da bi sakrio kriminal. Patetičan si!

Name

Vucic na strani Duduka

17.02.2017 16:54

Duduk jest protiv Vucica a Vucko svo vreme podrzava Duduka i dozvoljava mu da ostane na vlasti iako zna da ovaj potkrada i Vuckov M Tel kao i sve firme u RS.Da ga Vucko ne podrzava Duduk ne bi bio nigdje ali narod izgleda ne zna da su nijh dva samo dva zla

ODGOVORITE
Name

Simo

17.02.2017 16:55

Ti krsmanivicu neznas oklen si s...lj

ODGOVORITE
Name

Вујке

17.02.2017 19:39

"Oklen"???

Name

Re Simo

17.02.2017 21:55

Eto Simo, ti znas odakle si sljego..?!

Name

Uzalud priča

17.02.2017 17:03

Uzalud je pričati Zdravko, RTRS (SRNA) zadnjih 25 godina rade isključivo na ispiranju mozga ionako nepismene glasačke mašinerije. To jedino izumiranje može pročistiti. Vučić je znao za reviziju tužbe prije bilo koga u Bosni, znao je da je legalna i opravdana, zato se nije niti jednom oglasio. I njemu, kao i svakom normalnom Srbinu ide u prilog da se stvari jednom završe. Da se Miloševićeva politika presudi i skupa sa ekipom iz Haga konačno razdvoji od 95% normalnog stanovništva.

ODGOVORITE
Name

Republic

17.02.2017 20:20

U pravu si, svakom normalnom Srbinu, a i Bosnjaku ide u prilog da se konacno prestane sa napadima na Republiku Srpsku i sve sto je Srpsko, i da se konacno istraze svi zlocini nad Srbima, a svi Bosnjacki zlocinci kazne i posalju u zatvor! Srbi robijaju i krivi i neduzni a vasi se krivi setaju slobodno. Upravo to je najveci problem Bosne i Hercegovine!

Name

Milos

17.02.2017 17:04

Ne volim Dodika ni RTRS, ali ta dionica koju je Vučić predstavio i jeste Zelena transferzala. Bubimo iskreni.

ODGOVORITE
Name

@Miloš

17.02.2017 18:27

Naravno da je "Zelena Transferzala" kada ide preko šuma i livada. Usput, mogao bi i ti Miloše malo na livadu, da vidiš šta ti rade ovce.

Name

makibl

17.02.2017 20:25

Da li to Milose , broji krvna zrnca asfaltu ..moj ti MIlose !!

Name

Херцеговац

17.02.2017 20:33

Ништа мање Срба из Источне и Старе Херцеговине и Романије повезује са Србијом и Београдом...

Name

lala

17.02.2017 23:10

Moj Milose..nemozes zaustiti ni jednu a da ne poklope ovi "zeleni" sa pasnjaka..Na srecu,narod i vodjstvo Republike Srpske ce odrediti kuda ide trasa..

Name

ms

17.02.2017 17:11

Sad kad dobije, Vucic trebao bi se okrenuti ka kriminalnoj hobotnici u rs,da posjece korov okolo laktasa,koji je klasicni mafijaski korov,koji ako se uskoro ne sasjece nece mu se moci prici nikada.Vrijeme je sa proljecom u sjecu korova zvanog dodik i bratija...nova vrsta korova mnogo stetna po narod sopstveni i citavu republiku srpsku be=z izuzetka..

ODGOVORITE
Name

nnnnnn

17.02.2017 17:15

Krsmanovicu 2014 si podrzavao Vojina Mitrovica u Bijeljini ,zasto nisi podrzao Peru Spasojevica, toliko o tebi

ODGOVORITE
Name

3G

17.02.2017 17:18

Ti si posten covjece, ti nisi za politiku.

ODGOVORITE
Name

Foca

17.02.2017 19:16

Toliko je posten da je zaposlio zlatnog ljiljana u Sarajevo.Zdravko je jedan od najgorih ljudi u R.S

Name

Pele

17.02.2017 17:19

Kako vam ne dosadi uvijek spominjATI TU RUGOBU OD ČOVJEKA.pA, ON JE POTPUNO NEBITAN,LUD,ALI JE OPASAN LOPOV.

ODGOVORITE
Name

Koča KAPETANOVOĆ

17.02.2017 17:22

Vučko kao i vuk dlaku menja , a ćud nikada.

ODGOVORITE
Name

He he

17.02.2017 18:10

Mislio je puniiti budzet od putarine na toj transverzali, ali od te ljubavi nece biti nista.

ODGOVORITE
Name

Hamis

17.02.2017 18:51

Pricaj malo o tuzbi protiv Srbije bjednice ,koga ti predstavljas ni u rodnom gradu nisi pobjedio .Sramoto ljudskog roda sve ti Dodik kriv ne smijes pomenuti Izetbegovica uhvatio se kao pijan plota Dodik Dodik Dodik...

ODGOVORITE
Name

Radovan

17.02.2017 19:17

Kakav Zdravko,covjek gleda samo sebe.Hoce ljudima slavu da uzme,samo svoju korist gleda

Name

007

17.02.2017 19:19

O čemu ti to KRSMANOVIĆU??Možda se pitaš,zašto Mađarska nema mora?Pitam se koga ti predstavljaš?

ODGOVORITE
Name

izi

17.02.2017 20:09

Zato je Nikola njega hvalio na sav glas,hahaha,uništili su savez koji sa njima nikad nije ni postojao,kakav crni savez za promjene,oni da donesu promjene???

Name

Radenka

17.02.2017 19:20

Pa zbog tebe je szp izgubio u Foci.Toliko si pricao na Nikolu sada se lizes sa.njim.Kakav si ti prevarant!!!

ODGOVORITE
Name

re

17.02.2017 20:05

Bravo radenka jednom do istine.

Name

dorotej

17.02.2017 19:29

Nije on mnogo pogresio, moze to stajati, nije ni glup zato potrefi po koju, al je brezobrazniji nego sto je tezi I to nekoliko miliona puta. U pravu je i Krsmanovic kada kaže da put preko Mlinista jeste teški promašaj. Naime i sigurno i još za vreme SFRJ je bio planiran put od Posavine preko Krajiskih opština do Splita. Isao bi kroz Kozaru, preko Omarske, pored Sanskog Mosta, Ključa, Petrovca, ,Drvara,...sve do Jadrana. Koliki bi značaj imao ovaj put za ekonomski oporavak ovih opština skoro je neprocenjivo. Ovo je put koji bi omogućio kakvu, takvu stabilizaciju i povratak srba čije opštine su prodate i u kojima su bili vecina, kojima su puna usta srpstva i prazni dzepovi, koji su za tzv.alternativni smjestaj dobili u prosloj godini svega 140 KM, sto i nije čudno ako se uzme u obzir koliko su potrošile prva dame R.S i gospođa primjerka tokom svoje čuvene turneje.

ODGOVORITE
Name

ostoja

18.02.2017 04:04

Upravo sam iz tih krajeva, pa vas molim da mi kažete odnosno napišete koji značaj bi imao autoput za npr. Mliništa koje broji 60 stanovnika, ili npr. za Baraće sa 350 stanovnika, ili za Podgoriju za 50 stanovnika. Ko je ikad prošao od Livna do Mrkonjić Grada zna da tu ne živi ni 20000 ljudi. Toliko ima jedno manje naselje u BL. I sad vi meni recite koji značaj ima autoput. Asfalt se ne jede, a investitori sigurno neće doći u gore pomenuta 3 mjesta. A i zašto bi? Investitori traže stručne ljude, a njih u gore pomenutim krajevima nema.

Name

re Ostoja

18.02.2017 12:22

A, već ssm objasnio I sam si još pojasnio. Ni jedan od njih dvojice nije u pravu. Mile zbog ovog puta- koji je totalni promašaj, a sa druge strane Krsmanovic koji negira neke činjenice iz navedene konstatacije I ako smatram da ne treba tako oštro suditi, nego da navedeni put preko Kraijskih opština bi bio prioritet za sve nacionalne strane. Da li je neko išao za Jadran I koliko I kako se vozi. Nebi li bio od ključnog značaja ovaj put pored Kraiskih opština. Putovalo bi se udobno npr. B.l- Mostar, Trebinje bi bila uvezana za par sati udobne voznje, bili bi obuhvaceni svi gradovi jer put prolazi pored njih.

Name

???

17.02.2017 19:30

Nesretniče koga ti podržavaš kad se sjetim tvojih izjava u posljednjih par godina stvarno se pitam koga ti podržavaš!! I uvijek se pitam ko za tebe glasa

ODGOVORITE
Name

Tanja

18.02.2017 05:53

Slazem se u potpunosti!

Name

vihor

17.02.2017 20:11

Pa ,on je i prije bio protiv Vučića ,...slizo se sa Tadičem ,ipak ,,,dobio,,je ,,oproštaj ....Vučić ga ,,tretira,,kako i treba kao predsjednika R.Srpske ,što je i normalno ,što tako i treba od odgovornog političara Vučića ,Šta ,Vučić ,,intimno ,,misli o Dodiku nikada nećemo saznati ,jedno je sigurno Dodik ili ,nema dobre savjetnike ili ,,debelo ,,griješi ,,ili nema viziju dešavanja ,abasadora S.A.D.a...Kormak je nazvao ,,persona non grate ,,u R.S.koj ",i nikada nije htjeo da razgovara sa Njom .Okolnosti su se ,promijenile ,Kormak je ostala ambasador S.A.D.!....Daljna ",dešavanja su prednama ,vidjećemo ...možda u ,,gatanju,,a,možda da se ,,stavimo upamet ,,jer ,politika je ,,nauka,,a,prema istoj ,se treba odnositi odgovorno ,sve situacije imaju svoj krajnji ,,epilog,,samo treba izabrati ono pravo !

ODGOVORITE
Name

4s

17.02.2017 21:05

Ovo se zove laprdanje! Samo da se prica! Dosta i tebe, američki poltronu

ODGOVORITE
Name

!!!

17.02.2017 21:07

Ako neko podržava kritiku i ljude koji ukazuju na greške to sam ja, al ovoga DEMAGOGA stvarno ne razumijem!

ODGOVORITE
Name

socijaldemokrata Doboj

17.02.2017 21:36

Narode svati u ovoj stvari nema logike Nikolic izdao Seselja sada Vucica Dodik krcmi imovonu Rs sa Vucicevim tajkunima kada je upitsnju pljacka nije smetnja stranacka pripadnost .U Sdp ima srba iz rs koji no Go i ptesjednistvu sdp podrzavaju tuzbu protiv Srbije takve trrba đozvati u emisiju nek se pokazu Vucicu Ce sam dodik ppmagati naizborima Dragi moj napaceni narode budimo sretni da nas zbog svojih interesa ope ne mobilisu

ODGOVORITE
Name

Re

17.02.2017 21:51

Sta ti sve napisa??? Vježbaj malo to pisanje!!

Name

Mig

17.02.2017 22:01

Eee, ljudi moji...dzaba ja pricam..nekima je lakse utjerati u g...cu, nego u glavu. Krsmanovic, Sukalo i Nasa Stranka..jedini u citavoj BiH sto valjaju!

ODGOVORITE
Name

Dodikova strana

18.02.2017 14:28

Dodik je bio i biće na strani kriminalaca. To nije nikakva novost. Zašto opozicija kriminalce naziva politički protivnici? Da li je to potvda da je i opozicija kriminalci pa se samo razliku po krimalnom programu u odnosu na vladajuće kriminalce? Do kada će se kriminalne aktivnosti u ovoj zemlji nazivati politička borba? Garantujem životom da opoziciji više smeta Mektić nego Dodik.

ODGOVORITE