Ферстапен импресиониран брзином Ред Була у кривинама!

Возач Ред Була Макс Ферстапен импресиониран је брзином новог болида у кривинама, након теста у симулатору.

Остали спортови 22.02.2017 | 21:50
Ферстапен импресиониран брзином Ред Була у кривинама!
Ред Булов болид за 2017. има већу потисну силу, шире гуме, што омогућава боље пријањање у кривинама на већим брзинама.

Аустријски тим је годинама врло ефикасан када је у питању аеродинамика, а очекује се да им нова правила Ф1 иду на руку. Ред Бул ће болид РБ13 предствити 26. фебруара.

"Возио сам на симулатору и импресиван је у кривинама. Наравно, другачије је све на правој стази, али срећом неће бити много разлике. Ред Булов симулатор је врхунски. Једина ствар која недостаје је гравитациона сила, али то је врло тешко симулирати, док је све остало ту и одлично делује. Једва чекам почетак, да видим члановетима, тренирам и онда се тркам",рекао је 19-годишњи Холанђанин.

Ферстапен је имао фантастичну 2016. почео је као возач Торо Роса, да би на Великој награди Шпаније дебитовао у Ред Булу и одмах победио.

"Прво да видим какав ће бити болид, а онда ћу одредити циљеве. Тренутно сам неутралан, видећемо шта ће бити. Надам се да ћемо бити први у кривини и водити. Тренутно не размишљам много о томе. Прво ћу се концентрисати на тестове, па ћемо видети како ће све протећи у Аустралији", додао је Ферстапен.

Нова Ф1 сезона почиње 26. марта у Мелбурну, а тимови ће крајем фебруара и почетком следећег месеца провести осам дана на тестовима на Каталуњи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар