Сат је избројао своје: Рађен сутра скаче у базен!

Две године од када је пао на допинг тесту, а 646 дана од када је српска јавност сазнала за то, наш трофејни ватерполиста Никола Рађен одиграће прву званичну утакмицу.

Остали спортови 17.02.2017 | 13:15
Сат је избројао своје: Рађен сутра скаче у базен!
Пуних 646 дана, односно годину, девет месеци и четири дана, од када је српска јавност у шоку сазнала да је Никола Рађен (32) "пао" на допинг тесту, односно да је користио кокаин, трофејни ватерполиста одиграће званичну утакмицу.

Рађенов "камбек" спорту који га је прославио заказан је за суботу у 18 часова, када ће румунска Орадеа одиграти меч полуфинала Еврокупа са Вероном.

У првом мечу у Италији било је 12:10, а Рађен се нада да ће помоћи саиграчима са којима је само тренирао у претходном периоду да надокнаде тај заостатак и пласирају се у велико финале.

"Једва чекам да заиграм, да почне утакмица, да помогнем саиграчима да изборимо финале, које би за Орадеу било историјско, јер се до сада није борила за европски трофеј", рекао је Рађен за "Вечерње новости".

Орадеа је још у септембру понудила уговор Рађену, који је он прихватио. С тренинзима је почео у јануару и до данас има одиграних неколико тренинг утакмица.

"Није било проблема да се адаптирам на екипу. Много су ми помогли Гојко Пијетловић и Матеја Асановић, који су уз мене били све време", наглашава Рађен.

Рађена је ФИНА 8. маја 2015. године суспендовала на четири године након што је био позитиван на кокаин после рутинске контроле у Мадриду, урађене још 17. фебруара те године. Српска јавност за то је сазнала је 14. маја, а Рађен се касније жалио Суду за арбитражу у спорту у Лозани, који му је преполовио казну и одлучио да је она почела да "тече" од дана када је урађен допинг тест.

Све то, довело је до тога да ће трофејни ватерполиста имати право наступа од – сутра!

"На протекле две године гледам као да сам због повреде паузирао, да сам се опоравио и вратио игри. Најгора су била ишчекивања: колику ће казну да изрекне ФИНА, када ћу да сведочим у ЦАС, када ће Веће Међународног суда да саопшти коначну одлуку. Оптимизам ме ниједног тренутка није напуштао", рекао је Рађен за "Новости".

"Овде стварно много очекују од мене. То су ми рекли и у лице, али су нагласили да имају и разумевање због ситуације у којој сам био, да дуго нисам играо. Само то не схватам као притисак, већ као изазов и подстрек за наставак каријере", закључио је.

Рађен је са репрезентацијом Србије био првак света и двоструки првак Европе, освојио је олимпијску бронзу, а Лигу шампиона у ватерполу освајао је и са Партизаном и са Црвеном звездом.

Биће занимљиво видети да ли ће га, уколико заигра на препознатљивом ниву у екипи Орадее, селектор "делфина" Дејан Савић вратити у репрезентацију Србије…

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар