Sat je izbrojao svoje: Rađen sutra skače u bazen!

Dve godine od kada je pao na doping testu, a 646 dana od kada je srpska javnost saznala za to, naš trofejni vaterpolista Nikola Rađen odigraće prvu zvaničnu utakmicu.

Ostali sportovi 17.02.2017 | 13:15
Sat je izbrojao svoje: Rađen sutra skače u bazen!
Punih 646 dana, odnosno godinu, devet meseci i četiri dana, od kada je srpska javnost u šoku saznala da je Nikola Rađen (32) "pao" na doping testu, odnosno da je koristio kokain, trofejni vaterpolista odigraće zvaničnu utakmicu.

Rađenov "kambek" sportu koji ga je proslavio zakazan je za subotu u 18 časova, kada će rumunska Oradea odigrati meč polufinala Evrokupa sa Veronom.

U prvom meču u Italiji bilo je 12:10, a Rađen se nada da će pomoći saigračima sa kojima je samo trenirao u prethodnom periodu da nadoknade taj zaostatak i plasiraju se u veliko finale.

"Jedva čekam da zaigram, da počne utakmica, da pomognem saigračima da izborimo finale, koje bi za Oradeu bilo istorijsko, jer se do sada nije borila za evropski trofej", rekao je Rađen za "Večernje novosti".

Oradea je još u septembru ponudila ugovor Rađenu, koji je on prihvatio. S treninzima je počeo u januaru i do danas ima odigranih nekoliko trening utakmica.

"Nije bilo problema da se adaptiram na ekipu. Mnogo su mi pomogli Gojko Pijetlović i Mateja Asanović, koji su uz mene bili sve vreme", naglašava Rađen.

Rađena je FINA 8. maja 2015. godine suspendovala na četiri godine nakon što je bio pozitivan na kokain posle rutinske kontrole u Madridu, urađene još 17. februara te godine. Srpska javnost za to je saznala je 14. maja, a Rađen se kasnije žalio Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, koji mu je prepolovio kaznu i odlučio da je ona počela da "teče" od dana kada je urađen doping test.

Sve to, dovelo je do toga da će trofejni vaterpolista imati pravo nastupa od – sutra!

"Na protekle dve godine gledam kao da sam zbog povrede pauzirao, da sam se oporavio i vratio igri. Najgora su bila iščekivanja: koliku će kaznu da izrekne FINA, kada ću da svedočim u CAS, kada će Veće Međunarodnog suda da saopšti konačnu odluku. Optimizam me nijednog trenutka nije napuštao", rekao je Rađen za "Novosti".

"Ovde stvarno mnogo očekuju od mene. To su mi rekli i u lice, ali su naglasili da imaju i razumevanje zbog situacije u kojoj sam bio, da dugo nisam igrao. Samo to ne shvatam kao pritisak, već kao izazov i podstrek za nastavak karijere", zaključio je.

Rađen je sa reprezentacijom Srbije bio prvak sveta i dvostruki prvak Evrope, osvojio je olimpijsku bronzu, a Ligu šampiona u vaterpolu osvajao je i sa Partizanom i sa Crvenom zvezdom.

Biće zanimljivo videti da li će ga, ukoliko zaigra na prepoznatljivom nivu u ekipi Oradee, selektor "delfina" Dejan Savić vratiti u reprezentaciju Srbije…

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar