Нада Блам одушевила Српчане

Првакиња београдског Народног позоришта и позната српска глумица Нада Блам у оквиру турнеје по Републици Српској гостовала је и у Српцу. У препуној сали србачког Дома културе она се представила малишанима Вртића „Наша радост“ и ученицима нижих разреда основних школа ове општине са представом „Здрав живот“.

Република Српска 16.02.2017 | 18:08
Нада Блам одушевила Српчане
Ријеч је о интерактивној представи хумористичког карактера у којој су по осавремењеном тексту Бранислава Нушића „Наша деца“ са познатом глумицом учествовали и малишани који су имитирали родитеље, откривајући породичне тајне. Представа је код посјетилаца изазвала праву буру одушевљења.

Изузетно сам задовољна пријемом у Српцу, а посебно понашањем дјеце са којима сам од почетка до краја успоставила контакт и повјерење и на опште задовољство заједно учествовали у представи. Видјело се да су жељни оваквих представа. Мислим да би комедиограф Бранислав Нушић требало да буде присутнији у културном животу, не само ове средине“, казала је глумица Блам.



Бламова је дипломирала на Факултету драмнских умјетности у Београду. Глумила је у бројним позоришним представама, а и у култним домаћим филмовима као што су: „Секула се опет жени“, „Балкан експрес 2“, „Ћао инспекторе 2 и 3" и осталим, те у многим серијама попут „Врућ вјетар“, "Село гори, а баба се чешља“.

Позната је и по синхронизацији цртаних филмова који су се емитовали на Телевизији Београд почетком деведесетих година. Давала је глас Оливи (Морнар Попај), Ејприл и Ирми (Млади мутанти книнџа корњаче), Речету, Скајворну и Спајку (Трансформерси).

Смиљана из серије „Село гори, а баба се чешља“ истиче да је доста тога урађено од времена када је свој глас позајмљивала у цртаним филмовима до ове серије рекордне гледаности.

Драго ми је што ме генерације памте и преопознају од Ејприл О`Нил, па до Смиљане“, каже глумица и понавља да се у сиромашној земљи не може очекивати богата филмска продукција.

Нада Блум тврди да је имала богато животно и позоришно искуство и да је у потпуности задовољна, јер на све гледа духовито. Никада се није поистовјећивала са улогама јер, како каже, професија је једно, а емоције друго.

Покровитељ представе Наде Блам у Српцу била је Општина Србац, а улаз за представу бесплатан.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Жалосно

16.02.2017 18:34

је да ови наши глумци више немогу напунити ни пола сале,па онда држе представу у подне пред препуном салом дјеце из вртића и основне школе. Наравно ,дјеца морају ићи на представу јер им је тада редован час ,тј настава.

ОДГОВОРИТЕ