Nada Blam oduševila Srpčane

Prvakinja beogradskog Narodnog pozorišta i poznata srpska glumica Nada Blam u okviru turneje po Republici Srpskoj gostovala je i u Srpcu. U prepunoj sali srbačkog Doma kulture ona se predstavila mališanima Vrtića „Naša radost“ i učenicima nižih razreda osnovnih škola ove opštine sa predstavom „Zdrav život“.

Republika Srpska 16.02.2017 | 18:08
Nada Blam oduševila Srpčane
Riječ je o interaktivnoj predstavi humorističkog karaktera u kojoj su po osavremenjenom tekstu Branislava Nušića „Naša deca“ sa poznatom glumicom učestvovali i mališani koji su imitirali roditelje, otkrivajući porodične tajne. Predstava je kod posjetilaca izazvala pravu buru oduševljenja.

Izuzetno sam zadovoljna prijemom u Srpcu, a posebno ponašanjem djece sa kojima sam od početka do kraja uspostavila kontakt i povjerenje i na opšte zadovoljstvo zajedno učestvovali u predstavi. Vidjelo se da su željni ovakvih predstava. Mislim da bi komediograf Branislav Nušić trebalo da bude prisutniji u kulturnom životu, ne samo ove sredine“, kazala je glumica Blam.



Blamova je diplomirala na Fakultetu dramnskih umjetnosti u Beogradu. Glumila je u brojnim pozorišnim predstavama, a i u kultnim domaćim filmovima kao što su: „Sekula se opet ženi“, „Balkan ekspres 2“, „Ćao inspektore 2 i 3" i ostalim, te u mnogim serijama poput „Vruć vjetar“, "Selo gori, a baba se češlja“.

Poznata je i po sinhronizaciji crtanih filmova koji su se emitovali na Televiziji Beograd početkom devedesetih godina. Davala je glas Olivi (Mornar Popaj), Ejpril i Irmi (Mladi mutanti knindža kornjače), Rečetu, Skajvornu i Spajku (Transformersi).

Smiljana iz serije „Selo gori, a baba se češlja“ ističe da je dosta toga urađeno od vremena kada je svoj glas pozajmljivala u crtanim filmovima do ove serije rekordne gledanosti.

Drago mi je što me generacije pamte i preopoznaju od Ejpril O`Nil, pa do Smiljane“, kaže glumica i ponavlja da se u siromašnoj zemlji ne može očekivati bogata filmska produkcija.

Nada Blum tvrdi da je imala bogato životno i pozorišno iskustvo i da je u potpunosti zadovoljna, jer na sve gleda duhovito. Nikada se nije poistovjećivala sa ulogama jer, kako kaže, profesija je jedno, a emocije drugo.

Pokrovitelj predstave Nade Blam u Srpcu bila je Opština Srbac, a ulaz za predstavu besplatan.

(BN televizija/S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Žalosno

16.02.2017 18:34

je da ovi naši glumci više nemogu napuniti ni pola sale,pa onda drže predstavu u podne pred prepunom salom djece iz vrtića i osnovne škole. Naravno ,djeca moraju ići na predstavu jer im je tada redovan čas ,tj nastava.

ODGOVORITE