Крај у Марсеју: Дијару спасавају кинески милиони!

Француски фудбалер Ласана Дијара је раскинуо уговор са Марсејом, саопштио је тај клуб. Стране су се договориле да прекину сарадњу споразумно.

Фудбал 18.02.2017 | 12:00
Крај у Марсеју: Дијару спасавају кинески милиони!
Бивши репрезентативац "галских петлова" је у преговорима са Шандонгом и верује да ће му тај кинески суперлигаш помоћи да се разрачуна са Локомотивом. Он, наиме, има обавезу да плати Московљанима 10 милиона евра.

То је одлука Суда за спортску арбитражу, донета 28. маја 2016. године, због кршења уговора. Казну која се односила на петнаестомесечну суспензију и забрану исплате зараде у том периоду је издржао.

Дијара, данас 31-годишњак, дошао је у Локомотиву у лето 2013. као велико појачање из финансијски посрнулог Анжија. У почетку је играо одлично, усталио се у стартној постави, постао миљеник навијача. Било је чак (пр)оцена да је најбољи фудбалер у историји руске Премијер лиге. Међутим, следећег лета је пао у немилост тренера Леонида Кучука. Врхунац сукоба је био захтев клуба да пристане на смањење плате, што је Француз одбио. И не само то, већ није долазио на тренинге.

Московски клуб је то искористио да раскине уговор и тражи накнаду штете, што је успео преко Арбитражног суда у Лозани.

Дијара је у текућој сезони осиграо 12 утакмица у дресу Марсеја.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар