Kraj u Marseju: Dijaru spasavaju kineski milioni!

Francuski fudbaler Lasana Dijara je raskinuo ugovor sa Marsejom, saopštio je taj klub. Strane su se dogovorile da prekinu saradnju sporazumno.

Fudbal 18.02.2017 | 12:00
Kraj u Marseju: Dijaru spasavaju kineski milioni!
Bivši reprezentativac "galskih petlova" je u pregovorima sa Šandongom i veruje da će mu taj kineski superligaš pomoći da se razračuna sa Lokomotivom. On, naime, ima obavezu da plati Moskovljanima 10 miliona evra.

To je odluka Suda za sportsku arbitražu, doneta 28. maja 2016. godine, zbog kršenja ugovora. Kaznu koja se odnosila na petnaestomesečnu suspenziju i zabranu isplate zarade u tom periodu je izdržao.

Dijara, danas 31-godišnjak, došao je u Lokomotivu u leto 2013. kao veliko pojačanje iz finansijski posrnulog Anžija. U početku je igrao odlično, ustalio se u startnoj postavi, postao miljenik navijača. Bilo je čak (pr)ocena da je najbolji fudbaler u istoriji ruske Premijer lige. Međutim, sledećeg leta je pao u nemilost trenera Leonida Kučuka. Vrhunac sukoba je bio zahtev kluba da pristane na smanjenje plate, što je Francuz odbio. I ne samo to, već nije dolazio na treninge.

Moskovski klub je to iskoristio da raskine ugovor i traži naknadu štete, što je uspeo preko Arbitražnog suda u Lozani.

Dijara je u tekućoj sezoni osigrao 12 utakmica u dresu Marseja.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar