Перица Огњеновић селектор!

Некадашњи репрезентативац СР Југославије добио нову функцију у националном савезу, као и Милан Обрадовић.

Фудбал 13.02.2017 | 21:30
Перица Огњеновић селектор!
Перица Огњеновић (40) у тренерским водама. И то у селекторским! 

Доскорашњи функционер Фудбалског савеза Србије и некадашњи члан "А" селекције СР Југославије (осам наступа) преузеће кадетску селекцију "орлића", састављену од играча рођених 2000. године и млађих.

Бивши нападач Црвене звезде Реал Мадрида, Кајзерслаутерна, Далијена и других клубова (Анже, Селангор, Ерготелис и Калитеа), завршио је каријеру у Јагодини 2011. године, а тренерски занат "пекао" је у омладинској школи црвено-белих, као члан стручног штаба омладинског тима.

На клупи кадета он ће заменити Илију Столицу, који је јесенас преузео први тим Вождовца.

Поред овог именовања, у ФСС ће ускоро бити озваничена сарадња и са новим селектором омладинаца, Огњеновићевим вршњаком - Миланом Обрадовићем (39).

Млади тренер, који је такође играо за "А" селекцију СР Југославије (седам наступа), преузеће селекцију играча рођених 1998. године и касније. Тај тим донедавно је бирао и водио Милан Косановић, стручњак из омладинске школе Војводине и помоћник у стручном штабу златних "орлића" са Новог Зеланда.

Донедавни дефанзивац каријеру је почео у Радничком са Новог Београда, а афирмацију је стекао у Обилићу, из којег је 2001. отишао у московску Локомотиву. Играо је и за Борусију Менхенгладбгах, Акратитос, Металист, Арсенал из Кијева, а у Србију се вратио 2013, када прешао у Партизан.

Играчку каријеру Обрадовић је завршио 2014. године, наступајући за ОФК Београд, а након тога је био помоћник у стручном штабу Напретка. Први самостални посао шефа струке радио је у Словенији, на клупи Копра.

Након ове две информације, остаје још само да се именује селектор младе репрезентације, која је без тренера од краја децембра и одласка Томислава Сивића у Мађарску.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

14.02.2017 00:08

Ја коме све се дају дјеца,сацувај Бозе...

ОДГОВОРИТЕ