Perica Ognjenović selektor!

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije dobio novu funkciju u nacionalnom savezu, kao i Milan Obradović.

Fudbal 13.02.2017 | 21:30
Perica Ognjenović selektor!
Perica Ognjenović (40) u trenerskim vodama. I to u selektorskim! 

Doskorašnji funkcioner Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnji član "A" selekcije SR Jugoslavije (osam nastupa) preuzeće kadetsku selekciju "orlića", sastavljenu od igrača rođenih 2000. godine i mlađih.

Bivši napadač Crvene zvezde Real Madrida, Kajzerslauterna, Dalijena i drugih klubova (Anže, Selangor, Ergotelis i Kalitea), završio je karijeru u Jagodini 2011. godine, a trenerski zanat "pekao" je u omladinskoj školi crveno-belih, kao član stručnog štaba omladinskog tima.

Na klupi kadeta on će zameniti Iliju Stolicu, koji je jesenas preuzeo prvi tim Voždovca.

Pored ovog imenovanja, u FSS će uskoro biti ozvaničena saradnja i sa novim selektorom omladinaca, Ognjenovićevim vršnjakom - Milanom Obradovićem (39).

Mladi trener, koji je takođe igrao za "A" selekciju SR Jugoslavije (sedam nastupa), preuzeće selekciju igrača rođenih 1998. godine i kasnije. Taj tim donedavno je birao i vodio Milan Kosanović, stručnjak iz omladinske škole Vojvodine i pomoćnik u stručnom štabu zlatnih "orlića" sa Novog Zelanda.

Donedavni defanzivac karijeru je počeo u Radničkom sa Novog Beograda, a afirmaciju je stekao u Obiliću, iz kojeg je 2001. otišao u moskovsku Lokomotivu. Igrao je i za Borusiju Menhengladbgah, Akratitos, Metalist, Arsenal iz Kijeva, a u Srbiju se vratio 2013, kada prešao u Partizan.

Igračku karijeru Obradović je završio 2014. godine, nastupajući za OFK Beograd, a nakon toga je bio pomoćnik u stručnom štabu Napretka. Prvi samostalni posao šefa struke radio je u Sloveniji, na klupi Kopra.

Nakon ove dve informacije, ostaje još samo da se imenuje selektor mlade reprezentacije, koja je bez trenera od kraja decembra i odlaska Tomislava Sivića u Mađarsku.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

14.02.2017 00:08

Ja kome sve se daju djeca,sacuvaj Boze...

ODGOVORITE