Легенда тврди: Ивана Шпановић осваја европско злато у Београду!

Српска краљица спорта Ивана Шпановић поново осваја! На митингу у Берлину скочила је удаљ најдаље на свету. Летела је до 6,87 метара и тако најавила да је у савршеној форми пред Европско првенство у дворани од 3. до 5. марта у „Комбанк арени“.

Остали спортови 16.02.2017 | 19:45
Легенда тврди: Ивана Шпановић осваја европско злато у Београду!
„Лет’с го, бабy!” („Само напред, мала“), написала је лепа Зрењанинка сама себи мотиваоциону поруку на Инстаграму. Она је са обожаваоцима поделила видео на којем се види како је без муке, како само мајстори то умеју, успела још једном да покаже свету да је једна од најбољих у свом спорту. Тачније, ове зиме јесте најбоља, јер је са 6,87 метара поставила водећи резултат у свету.

Ненад Стекић, бивши скакач удаљ и некада најбољи спортиста Југославије, истакао је да изненађен сјајним почетком сезоне Иване Шпановић.

- Искрено, нисам очекивао да ће овако доминантно започети 2017. Али, она ме је демантовала и показала да је у високој форми - рекао је Стекић за „Ало!“.

Бивши шампион зна шта је најјачи адут Шпановићеве.

- Њена челична глава. Она је то небројено пута до сада показала. Зна Ивана добро да би она сама себи могла да буде највећи проблем. Зато је врло битно да сачува мирну главу и да остане изузетно чврста. Једино тако ће успети да настави са добрим резултатима - истакао је Стекић.

Ивана ће пре Европског првенства у дворани имати генералну пробу на Балканским играма крајем фебруара.

- Реално је да Шпановићева у Београду освоји злато. По мом мишљењу, није битно да ли ће или неће прескочити седам метара у „Арени“, битно је само да освоји злато. Има квалитет, форма ће јој бити само у узлазној путањи, тако да за њу не постоји никаква препрека да не освоји најсјајније одличје - истакао је Стекић.

Ипак, интересовало нас је да ли ће јој то што скаче пред својом публиком бити више притисак или ветар у леђа пред скок.

- Ако успе да се издигне изнад целе атмосфере која ће тих дана у Србији бити цела у знаку атлетике, то не би требало да јој буде притисак. Челичну главу има Ивана. Мораће да се страховито бори, али мислим да је реалност да она пред својим навијачима освоји злато - закључио је Стекић.

КЛИШИНА ЈЕДИНА ПРАВА РИВАЛКА

Стекић није имао дилему ко би могао да буде најозбиљнија ривалка Шпановићевој у Београду.

- Рускиња Дарија Клишина, која је Иванина главна противница још од јуниорских дана, могла би да буде главна претња. Али мислим да би и у том случају Ивана требало да буде боља.

Иначе, Српкиња и Рускиња су ривалке још из јуниорских дана. Клишина је двострука европска првакиња у дворани (2011. и 2013), светска првакиња до 17 година (2007), европска јуниорска првакиња (2009) и шампионка на Европском првенству младих (2011).

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар