Legenda tvrdi: Ivana Španović osvaja evropsko zlato u Beogradu!

Srpska kraljica sporta Ivana Španović ponovo osvaja! Na mitingu u Berlinu skočila je udalj najdalje na svetu. Letela je do 6,87 metara i tako najavila da je u savršenoj formi pred Evropsko prvenstvo u dvorani od 3. do 5. marta u „Kombank areni“.

Ostali sportovi 16.02.2017 | 19:45
Legenda tvrdi: Ivana Španović osvaja evropsko zlato u Beogradu!
„Let’s go, baby!” („Samo napred, mala“), napisala je lepa Zrenjaninka sama sebi motivaocionu poruku na Instagramu. Ona je sa obožavaocima podelila video na kojem se vidi kako je bez muke, kako samo majstori to umeju, uspela još jednom da pokaže svetu da je jedna od najboljih u svom sportu. Tačnije, ove zime jeste najbolja, jer je sa 6,87 metara postavila vodeći rezultat u svetu.

Nenad Stekić, bivši skakač udalj i nekada najbolji sportista Jugoslavije, istakao je da iznenađen sjajnim početkom sezone Ivane Španović.

- Iskreno, nisam očekivao da će ovako dominantno započeti 2017. Ali, ona me je demantovala i pokazala da je u visokoj formi - rekao je Stekić za „Alo!“.

Bivši šampion zna šta je najjači adut Španovićeve.

- Njena čelična glava. Ona je to nebrojeno puta do sada pokazala. Zna Ivana dobro da bi ona sama sebi mogla da bude najveći problem. Zato je vrlo bitno da sačuva mirnu glavu i da ostane izuzetno čvrsta. Jedino tako će uspeti da nastavi sa dobrim rezultatima - istakao je Stekić.

Ivana će pre Evropskog prvenstva u dvorani imati generalnu probu na Balkanskim igrama krajem februara.

- Realno je da Španovićeva u Beogradu osvoji zlato. Po mom mišljenju, nije bitno da li će ili neće preskočiti sedam metara u „Areni“, bitno je samo da osvoji zlato. Ima kvalitet, forma će joj biti samo u uzlaznoj putanji, tako da za nju ne postoji nikakva prepreka da ne osvoji najsjajnije odličje - istakao je Stekić.

Ipak, interesovalo nas je da li će joj to što skače pred svojom publikom biti više pritisak ili vetar u leđa pred skok.

- Ako uspe da se izdigne iznad cele atmosfere koja će tih dana u Srbiji biti cela u znaku atletike, to ne bi trebalo da joj bude pritisak. Čeličnu glavu ima Ivana. Moraće da se strahovito bori, ali mislim da je realnost da ona pred svojim navijačima osvoji zlato - zaključio je Stekić.

KLIŠINA JEDINA PRAVA RIVALKA

Stekić nije imao dilemu ko bi mogao da bude najozbiljnija rivalka Španovićevoj u Beogradu.

- Ruskinja Darija Klišina, koja je Ivanina glavna protivnica još od juniorskih dana, mogla bi da bude glavna pretnja. Ali mislim da bi i u tom slučaju Ivana trebalo da bude bolja.

Inače, Srpkinja i Ruskinja su rivalke još iz juniorskih dana. Klišina je dvostruka evropska prvakinja u dvorani (2011. i 2013), svetska prvakinja do 17 godina (2007), evropska juniorska prvakinja (2009) i šampionka na Evropskom prvenstvu mladih (2011).

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar