Роналдо био на корак од Јувентуса?!

Бивши спортски директор славног италијанског клуба тврди да је 2002. практично завршио трансфер Кристијана Роналда из Спортинга. . .

Фудбал 18.02.2017 | 14:00
Роналдо био на корак од Јувентуса?!
Каква би била историја европског фудбала у првој деценији 21. века, да је Кристијано Роналдо уместо у Манчестер јунајтед 2003, годину дана раније прешао у Јувентус?

Ђани ди Марцио, који је у то време обављао функцију спортског директора "старе даме", тврди да је у Роналду већ са 17 година видео једног од најбољих фудбалера света свих времена.

"Још тада сам говорио да ће бити најбољи на свету после Марадоне. Ја сам га 2002. довео у Торино да потпише за Јувентус, али трансфер је пропао када је Марсело Салас одбио да оде у Спортинг. Разлика је била у неколико милиона евра плате и Салас је касније завршио у Ривер Плати. Тако је Јуве остао без Роналда, то може да потврди његов агент Жорж Мендеш", рекао је Ди Марцио листу "Марка".

Кристијано Роналдо је од 2003. до 2009. био у Манчестер јунајтеду, одакле је за 80 милиона фунти - тадашњи светски рекорд - прешао у Реал Мадрид.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар