Лопов отео 9.000 КМ у сачекуши

Полиција трага за разбојником који је напао Г. М. у стубишту стамбене зграде у улици Војводе Живојина Мишића у Добоју и од њега отео торбицу са 9. 000 марака.

Република Српска 10.02.2017 | 11:20
Лопов отео 9.000 КМ у сачекуши
Извор близак истрази казао је да је нападач оборио Г. М. на под и истргао му платнену торбицу у којој је био новац.

"Након што се докопао плијена, буквално је нестао из зграде", казао је извор "Гласа Српске".

У Центру јавне безбједности Добој рекли су да је Г. М. након напада указана љекарска помоћ у добојској болници.

"Полиција је након увиђаја наставила интензивну истрагу ради проналаска починиоца овог кривичног дјела", казали су у добојској полицији.

Према ријечима становника овог дијела Добоја, за напад су чули тек када се информација појавила у медијима.

"Видио сам преко интернета да је неко опљачкан у хаустору зграде, али не знам шта се тачно збило. Очигледно је неко знао да тај човјек носи толики новац са собом па га је напао. Ко још данас носа торбу са толиким парама, а већина народа богами може само да сања 9.000 марака", рекао је Добојлија који није желио да му објавимо име.

Слично разбојништво догодило се у децембру прошле године када су двојица разбојника на паркингу у Ћупријској улици напали Ј. Г. и отели му торбицу са новцем. Пљачкаши су тада пришли "кедију" једне од добојских кладионица, а када је возач почео да излази из возила, они су испалили два метка у ваздух након чега су му отели торбицу и побјегли.

Повријеђених није било. Осим овог случаја, лани се догодило још сличних напада. Тако је полиција у септембру прошле године тужилаштву пријавила Данијела П. због сумње да је пријетећи ножем од радника бензинске пумпе "Супер петрол" отео 250 марака пазара. Овај разбојник разоткривен је само дан након пљачке. Полиција је претресом куће коју користи пронашла и одузела предмете који се доводе у везу са овим кривичним дјелом.

Опљачкан киоск

Полиција из Мостара трага за двојицом разбојника који су у сриједу ујутро пријетећи ножем од раднице у једном киоску у Мостару отели 600 марака. Пљачка се догодила у 6.30 часова када је жена изашла да изнесе новине, а пљачкаш јој пришао с леђа и запријетио ножем, док је други покупио новац. Након што су покупили плијен, они су побјегли.

(Глас Српске)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

режим

10.02.2017 10:33

За све ово је крив режим који пљачка као и овај, јер нема посла, али режимлије то раде што законски, који закон унапред скроје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

10.02.2017 13:24

80 % разбојништава је фингирано.Треба мало преиспитат овог човјека.

ОДГОВОРИТЕ