Lopov oteo 9.000 KM u sačekuši

Policija traga za razbojnikom koji je napao G. M. u stubištu stambene zgrade u ulici Vojvode Živojina Mišića u Doboju i od njega oteo torbicu sa 9. 000 maraka.

Republika Srpska 10.02.2017 | 11:20
Lopov oteo 9.000 KM u sačekuši
Izvor blizak istrazi kazao je da je napadač oborio G. M. na pod i istrgao mu platnenu torbicu u kojoj je bio novac.

"Nakon što se dokopao plijena, bukvalno je nestao iz zgrade", kazao je izvor "Glasa Srpske".

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su da je G. M. nakon napada ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.

"Policija je nakon uviđaja nastavila intenzivnu istragu radi pronalaska počinioca ovog krivičnog djela", kazali su u dobojskoj policiji.

Prema riječima stanovnika ovog dijela Doboja, za napad su čuli tek kada se informacija pojavila u medijima.

"Vidio sam preko interneta da je neko opljačkan u haustoru zgrade, ali ne znam šta se tačno zbilo. Očigledno je neko znao da taj čovjek nosi toliki novac sa sobom pa ga je napao. Ko još danas nosa torbu sa tolikim parama, a većina naroda bogami može samo da sanja 9.000 maraka", rekao je Dobojlija koji nije želio da mu objavimo ime.

Slično razbojništvo dogodilo se u decembru prošle godine kada su dvojica razbojnika na parkingu u Ćuprijskoj ulici napali J. G. i oteli mu torbicu sa novcem. Pljačkaši su tada prišli "kediju" jedne od dobojskih kladionica, a kada je vozač počeo da izlazi iz vozila, oni su ispalili dva metka u vazduh nakon čega su mu oteli torbicu i pobjegli.

Povrijeđenih nije bilo. Osim ovog slučaja, lani se dogodilo još sličnih napada. Tako je policija u septembru prošle godine tužilaštvu prijavila Danijela P. zbog sumnje da je prijeteći nožem od radnika benzinske pumpe "Super petrol" oteo 250 maraka pazara. Ovaj razbojnik razotkriven je samo dan nakon pljačke. Policija je pretresom kuće koju koristi pronašla i oduzela predmete koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Opljačkan kiosk

Policija iz Mostara traga za dvojicom razbojnika koji su u srijedu ujutro prijeteći nožem od radnice u jednom kiosku u Mostaru oteli 600 maraka. Pljačka se dogodila u 6.30 časova kada je žena izašla da iznese novine, a pljačkaš joj prišao s leđa i zaprijetio nožem, dok je drugi pokupio novac. Nakon što su pokupili plijen, oni su pobjegli.

(Glas Srpske)
(Foto: Ilustracija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

režim

10.02.2017 10:33

Za sve ovo je kriv režim koji pljačka kao i ovaj, jer nema posla, ali režimlije to rade što zakonski, koji zakon unapred skroje

ODGOVORITE
Name

Miso

10.02.2017 13:24

80 % razbojništava je fingirano.Treba malo preispitat ovog čovjeka.

ODGOVORITE